Social & Cultura

Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii” derulată la Cluj-Napoca

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII ZIUA 1 2

Astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a debutat cu primele activităţi din cadrul Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii” – ediţia a X-a.

În cadrul acestui eveniment, organizat la nivel naţional, se desfăşoară activităţi cu caracter informativ – preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână având o altă temă.

În prima zi a campaniei, evenimentele coordonate de către poliţiştii clujeni s-au derulat la Colegiul Tehnic Energetic din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, s-a desfăşurat campionatul de minifotbal dedicat elevilor din liceele cu profil tehnologic din municipiul Cluj-Napoca, sub egida Cupa Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Acesta a fost organizat în incinta Colegiului Tehnologic Energetic Cluj-Napoca, participând 7 echipe, formate din elevi ai claselor 9-12.

În cadrul acestui campionat, poliţiştii clujeni şi-au propus promovarea spiritului de echipă şi fairplay. Participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii, iar primelor trei echipe din clasament li s-au acordat cupele simbolice ale prevenirii criminalităţii.

În paralel cu acest concurs sportiv, s-au desfăşurat activităţi destinate dezvoltării abilităţilor de conducere defensivă, activitate la care a participat pilotul de raliuri Danny Ungur.

Cu această ocazie, elevii au testat mijloace de simulare a unor stări fizice si psihice generate de consumul de alcool sau substanţe interzise, pentru conştientizarea efectelor acestora asupra capacităţii de a conduce autovehicule.

Mai mult, în vederea continuării dialogului cu tinerii, au fost prezentate, în cadrul a trei activităţi expozitive, ofertele educaţionale ale Poliţiei Române, precum şi aspecte referitoare la prevenirea victimizării. La acestea au participat un număr de 140 de elevi, din cadrul celor 14 licee cu profil tehnologic din municipiul Cluj-Napoca.

***Pentru cea de-a doua zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, respectiv pentru marţi, 29 septembrie a.c., poliţiştii clujeni au organizat evenimente pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. Astfel, la Şcoala Gimnazială Emil Isac din municipiul Cluj-Napoca, începând cu ora 09:00, se va derula concursul de creaţie Nu violenţa te face mai puternic!, ai cărui participanţi sunt elevii claselor 1- 8.

De asemenea, între orele 10:00-12:00, poliţiştii clujeni vor însoţi două clase de elevi de la Liceul Tehnologic din Municipiul Gherla la Penitenciarul Gherla, iar în acelaşi interval orar, alte două clase de elevi din municipiul Cluj-Napoca vor vizita Penitenciarul Gherla – Secţia Exterioară Cluj.

De la ora 12:00, poliţiştii vor prezenta mai multe informaţii educative elevilor Liceului Teoretic ,,Petru Maior” din municipiul Gherla pe tema delincvenţei juvenile.Lasă un răspuns

Site creat de