Sport, Important

Campania „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” ajunge la Cluj

Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze

Campania inițiată de Ionuț Stancovici și asociația pe care o prezidează, Caiac SMile ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” continuă pe pârtia Feleacu, din județul Cluj.

Duminică, 30 ianuarie, între orele 12 și 17, reprezentanții asociației vor fi prezenți pe pârtie, pregătiți să-i inițieze în acest sport pe oamenii speciali care li se vor alătura.

Aceștia vor avea la dispoziție patru monoschiuri, dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, cu ajutorul cărora se vor bucura de coborâri line pe pârtie.

Asociațiile persoanelor cu dizabilități din regiune sunt invitate să îi încurajeze pe beneficiarii lor să participe la activitățile special concepute pentru ei pe pârtia Feleacu.

Nu este nevoie de înscriere sau programare pentru încercarea monoschiurilor!

Si oamenii cu dizabilitati isi doresc sa schieze 1
Campania "Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze" ajunge la Cluj 3

Activitatea de la Cluj este cea de-a doua a campaniei inițiate de Asociația Caiac SMile. Prima, desfășurată între 21 și 26 ianuarie la Vatra Dornei, a adus pe pârtie aproximativ 50 de persoane cu diferite dizabilități și familiile lor din județele Moldovei, dar și din Sibiu, Constanța sau Bistrița.

”Au fost zile pline, sunt impresionat de fiecare poveste, de la fetița care s-a născut cu dizabilități și nu a mers niciodată, dar a reușit să se dea pe schiul special, la călugărul de la Apuntat care a avut un accident acum câțiva ani și a învățat un alt stil de viață, până la băiețelul David care a fost schior de performanță și apoi, din cauza unei tumori, nu a mai urcat pe o pârtie de 11 ani”, declară Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Proiectul a fost primit cu mare deschidere de localnicii din Vatra Dornei, de echipa Salvamont condusă de Petru Ariciuc, dar și de voluntari, monitori de schi și administratorii pârtiei. Cei mai puternici susținători ai celor mai speciali schiori au fost Gașca Zurli și Mirela Retegan, care le-au făcut micuților prezenți pe pârtie cea marea bucurie de a se întâlni față în față cu cele mai iubite personaje din România.

Am trăit cele mai amestecate emoții. Am încurajat copii și oameni mari care erau în scaun, am strâns în brațe mamele care își lăsau puii în mâinile lui Ionuț, cu lacrimi în ochi, și am trăit, alături de ele, emoțiile imense de bucurie când și-au văzut copiii plângând de fericire. Ce face Ionuț, ce fac oamenii aceștia de la Caiac SMile nu se poate povesti. Înțelegi abia după ce trăiești cu ei, acolo, la baza pârtiei, experiența prin care acești oameni speciali se simt parte din normalitate”, a declarat Mirela Retegan.

”Sunt norocos să am lângă mine oameni minunați care mă ajută, pun umărul alături de mine și reușim să ne facem misiunea. În fiecare zi am urcat în scaunele speciale acești oameni emoționați, speriați, curajoși, curioși, iar când ne întorceam la baza pârtiei și auzeam “mai vreau încă o dată” primeam cea mai frumoasă recompensă pentru efortul nostru. Vatra Dornei a deschis seria întâlnirilor, Clujul o continuă”, a adăugat Ionuț Stancovici.

Scop ambițios: cât mai multe monoschiuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, pe minim 10 pârtii din România

Cum poți ajuta?

1. DONEAZĂ prin PayPal: https://caiacsmile.ro/donatii/

2. DONEAZĂ direct în contul Asociației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Beneficiar: Asociația Club Sportiv Caiac SMile

Cont LEI: RO77BTRLRONCRT0439025703

Cont EURO: RO81BTRLEURCRT0439025701

Banca Transilvania.

Detalii campanie: Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze.

3. DĂ SFARĂ ÎN ȚARĂ!

Cunoști persoane cu dizabilități locomotorii care ar dori să încerce schiatul pe un astfel de dispozitiv? Spune-i că suntem la Cluj, pe Pârtia Feleacu, pe 30 ianuarie, între orele 12 -17!Site creat de