Social & Cultura

CAMPANIE – Baschebaliștii U-BT și piloții Napoca Rally Academy merg pe jos pentru a ajuta copiii care nu pot să umble

walking month cluj
  • Piloții Napoca Rally Academy și-au parcat mașinile la Grădinița Specială Malteză și vor merge pe jos pentru a susține cauza Walking Month!
  • 15 sportivi din lotul echipei de baschet masculin U-BT s-au înscris în competiția care îi ajută pe copiii care au nevoie de terapie pentru a putea umbla

Sportivii clubului de baschet masculin U-BT și piloții Napoca Rally Academy s-au înscris în competiția Walking Month, un concurs prin care se strâng fonduri pentru copii cu dizabilități neuromotorii, care au nevoie de terapie pentru a putea umbla, transformând în realitate îndemnul de a „păși pentru ca ei să poată păși”.

Marco Tempestini, Vlad Cosma, Sergiu Itu și Marc Banca au parcat mașinile Napoca Rally Academy în curtea Grădiniței Speciale Malteze, unde odată cu începerea noului an școlar 22 de copii vor avea parte de kinetoterapie, logopedie și de toată grija de care au nevoie pentru a putea avea o viață independentă în viitor.

Ei au primit din partea organizatorilor, Betfair Romania Development, și a asociației beneficiare, Serviciul de Ajutor Maltez, brățările care le vor număra toți pașii făcuți în timpul competiției, din 12 septembrie în 11 octombrie. „Napoca Rally Academy este întotdeauna prezentă în proiectele care pot ajuta comunitatea. Azi ne lăsăm aici mașinile și începem să facem pași. Este un gest simbolic, însă ajutorul pe care acești copii îl vor primi prin înscrierea clujenilor în Walking Month este cât se poate de real. Eforturile noastre și ale tuturor celor ce se înscriu vor finanța un an întreg de terapie pentru 10 copii de la Grădinița Specială Malteză”, a spus Marco Tempestini.

La rândul lor, baschetbaliștii clubului U-Banca Transilvania s-au înscris încă de săptămâna trecută în concurs. Jucătorii Tudor Jucan, Vlad Moldoveanu, Kyndall Dykes și Filip Adamovic vor încerca să adune cât mai mulți pași, încurajând în același timp fanii echipei să se înscrie la rândul lor în competiție. „Ne implicăm în Walking Month cu atât mai mult cu cât este vorba de ajutorarea copiilor cu dizabilități. Oricâți pași am aduna cu toții, cel mai important e primul pas pe care îl va face oricare dintre copiii aflați în grija Grădiniței Malteze! Pentru asta, merită să ne implicăm cât mai mulți clujeni!”, a spus Tudor Jucan, căpitanul alb‑negrilor.

Și alți componenți ai lotului Universității au luat modelul colegilor, astfel că în acest moment 15 jucători din echipa de seniori și-au ridicat fitness tracker-ele care vor număra pașii făcuți în concurs. În plus, U-BT participă și ca partener al programului, oferind premii pentru cele mai bune echipe din concurs. Cei care câștigă competiția Walking Month vor fi răsplătiți cu abonamente la toate meciurile de pe teren propriu ale echipei în sezonul competițional 2016‑2017, dar și cu alte surprize.

Sportivii amatori care vor să ia modelul profesioniștilor și se înscriu la Walking Month au de câștigat, la rândul lor, din prima clipă: toți cei care se înscriu vor beneficia de o reducere de 20% la toate produsele disponibile pe SportAddict.ro, un magazin online de echipamente, accesorii și haine sport, câștigător al premiului pentru cel mai bun magazin online din categoria „Sports and Hobby” GPEC 2011-2015. Pe lângă reduceri, SportAddict.ro oferă premii și câștigătorilor Walking Month, respectiv hamace pentru relaxare după o lună întreagă de plimbări dar și alte echipamente de fitness.

Premiile Walking Month mai includ primele abonamente la festivalul Electric Castle 2017, abonamente la centrul de fitness și spa Salute Per Aqua din cadrul City Plaza, zile de aventură în natură alături de Outdoor4U, dar și doze de energie la pahar din partea „Let’s coffee”.Despre Walking Month

Conceptul concursului Walking Month este unul simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporție de 100%, către Grădinița Specială Malteză din Cluj‑Napoca, care va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii. Proiectul Walking Month a fost inițiat de Betfair Romania Development.

Înscrierile mai sunt deschise doar până luni, 5 septembrie, pe site-ul  www.walkingmonth.ro.Lasă un răspuns

Site creat de