Din Zona

Campanie de mobilizare civică pentru ecologizarea şi înfrumuseţarea localităţilor din Cluj

ecologizare

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj lansează provocarea primăverii 2016 pentru unităţile administrative-teritoriale de a mobiliza cetăţenii comunităţilor să participe la curăţenia de primăvară.

Startul campaniei se va da în data de 14 martie şi se va încheia în data de 14 aprilie.  Unităţile administrativ-teritoriale îşi vor stabili ziua sau perioada în care vor desfăşura acţiunile de ecologizare şi înfrumuseţare a localităţilor, care va fi comunicată Instituţiei Prefectului-Judeţul Cluj.

Scopul acestui proiect, aflat la prima ediţie, îl constituie punerea în valoare a localităţilor din judeţul Cluj şi a obiectivelor de interes turistic a acestora, iar ca obiective pot fi amintite colectarea deşeurilor bio-degradabile, curăţarea străzilor, a albiilor de râu şi a coastelor montane, cosmetizarea arborilor, plantatarea de puieţi, arbuşti ornamentali sau flori, în fiecare localitate.

Trebuie să redăm naturii strălucirea pe care o merită, prin participarea noastră, a tuturor, la această campanie de curăţenie şi înfrumuseţare. Merităm să trăim într-un mediu mai curat, mai sănătos, să ne punem în valoare bogăţia naturală şi turistică de care dispune judeţul Cluj, pentru a putea fi descoperită de oricine vizitează judeţul”, se arată în mesajul prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, transmis în informarea adresată primăriilor din judeţ.

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj organizează această campaniei cu sprijinul Direcţiei Silvice Cluj, Gărzii Forestiere Cluj, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, precum şi O.N.G-uri de mediu, iar timp de o lună, acţiunile desfăşurate de primării în această perioadă, vor fi promovate pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Cluj şi pe pagina de Facebook a instituţiei.Lasă un răspuns

Site creat de