Sport

Campionii și lecțiile lor

bastian

Când spunem fotbal profesionist, gândul ni se duce automat la campionatele foarte puternice din vestul Europei, unde concurența pentru locuri în echipă este una extrem de dură. Dintre ligile de top, Premier League este în momentul de față cea mai dificilă competiție, care a cunoscut o explozie de orgoliu în acest sezon odată cu venirea a doi antrenori de mare valoare, Pep Guardiola, la Manchester City, și Antonio Conte, la Chelsea, cărora li s-a adăugat Jose Mourinho, revenit după o scurtă pauză de șase luni. Portughezul a preluat banca tehnică a lui Manchester United, iar prima sa victimă a fost un campion mondial, Bastian Schweinsteiger, pe care l-a exclus din lot, pe motiv că nu-i găsește loc în tactica sa. Evident că decizia lui Mourinho a șocat pe toată lumea, având în vedere greutatea numelui celui ostracizat. Mulți l-au criticat în termeni duri pe antrenorul lusitan pentru tratamentul aplicat lui Schweinsteiger, ajuns la un moment dat să se antreneze singur, și la fel de mulți l-au compătimit pe mijlocașul german. În schimb, Bastian a luat lucrurile ca atare și nu s-a plâns deloc, ba chiar și-a exprimat tot timpul speranța că situația sa se va ameliora și că va putea să joace din nou pentru United. N-a spus un cuvânt rău la adresa lui Mourinho, ba chiar a declarat că îi respectă decizia, s-a sculat în fiecare dimineață hotărât să facă cel mai bun antrenament al carierei, iar în cele din urmă a fost reprimit în lot de exigentul manager portughez.

hart

În tot acest timp, la rivala Manchester City se consuma un episod asemănător, ale cărui personaje erau Guardiola și portarul Joe Hart. Tehnicianul spaniol i-a spus de la început că nu poate fi titular, întrucât îi lipsește jocul de picior, esențial în tactica sa cu goalkeeperul transformat de multe ori pe post de libero. Presa a luat foc când a auzit că unul dintre simbolurile echipei naționale a Angliei și totodată jucătorul care a contribuit mult la progresul lui City a ajuns un personaj de duzină. Evident că și Hart s-ar fi putut alătura corului nemulțumiților, însă nu a făcut-o, ci a căutat un club la care să joace și a ajuns la Torino. Portarul englez s-a împăcat cu situația sa, lucru pe care l-a dezvăluit într-un interviu acordat zilele trecute postului Sky Sports, citat de http://extra.bet365.com/news/ro/, site-ul pe care amatorii de ponturi la pariuri găsesc informații utile despre o gamă largă de sporturi precum și cote atractive. Hart ni se dezvăluie ca un tip echilibrat, care știe că perioada sa de glorie ar putea fi apus, dar care nu face o tragedie din asta, ci încearcă să-și facă treaba ca un adevărat profesionist.

Hart și Schweinsteiger ne oferă o lecție simplă despre pasiunea care i-a ghidat în viață și care este mai presus de orice context nevaforabil. Deși sunt fotbaliști exponențiali, care ar fi putut să profite de statutul lor pentru a se victimiza în fața opiniei publice, ei au pus înainte de toate fotbalul, singurul rege căruia i s-au închinat toată viața și pe care vor să-l slujească onorabil până la capăt.Lasă un răspuns

Site creat de