Social & Cultura

Canapele extensibile, soluția pentru un spațiu mic sau pentru oaspeți

canapele extensibile

Canapele extensibile sunt, concret, două piese de mobilier într-una singură. O canapea extensibilă poate fi un loc confortabil de unde te poți uita la televizor, unde poți citi o carte sau, simplu, unde te poți odihni, fie după-amiază, fie noaptea. Așadar, vei alege o canapea extensibilă în concordanță cu scopul majoritar pentru care o folosești.

Ai un dormitor mic ca dimensiuni? Canapeaua extensibilă este soluția cea mai bună. Însă rolul de pat confortabil, atunci când este extinsă devine cel mai important. Așadar vei fi atent la cum te simți în ea, ce fel de sistem de extensie are, cât de ,,primitoare” este salteaua și din ce materiale este confecționată. Dacă amplasezi canapeaua în sufragerie, atunci primordial devine atât confortul oferit cât și integrarea cu restul mobilei. Rolul de pat devine secundar și este folosit doar cu ocazii deosebite, atunci când ai oaspeți sau doar când vrei să ațipești iar extensia nu este necesară.

Așadar, trebuie să ai în vedere dimensiunile canapelei, rolul primordial pe care îl va avea, sistemul de extensie și salteaua și șezutul canapelei, adică materialele din care sunt realizate. Constructiv, putem avea canapele extensibile realizate din lemn masiv, din fier, din PAL sau mixte. Fiecare tip vine cu avantajele și dezavantajele materialului utilizat. O canapea din lemn sau fier vor fi mai rezistente, mai durabile în timp dar vor costa mai mult. Cele din PAL sau mixte vor costa mai puțin dar și durata de viață va fi mai mică. La fel, sistemul de extensie, poți alege din cel puțin patru modele, fiecare cu impact asupra prețului de cost, modelele mai rezistente fiind și cele mai scumpe. Acestea sunt de preferat dacă, ulterior, canapeaua va fi folosită mai mult ca pat.

Materialele folosite la canapele extensibile pentru saltea sau șezut reprezintă un alt factor important pentru confortul oferit. Poți alege din umpluturi din puf natural (grad sporit de confort, preț de cost mai mare) sau materiale sintetice: burete, spumă cu ,,memorie” adăugate, posibil, unui sistem de arcuri. Deasemeni poți opta pentru diferite materiale din care este confecționată tapițeria canapelei. Plecând de la pielea naturală sau cea ecologică și până la materialele textile fie sintetice sau naturale, ai de unde alege! Apoi, culoarea materialului este și ea importantă în funcție de folosirea canapelei. O utilizare intensă, ca și mobilier de zi, înseamnă o culoare mai închisă ce poate ascunde mai bine efectele micilor ,,accidente”.

În concluzie, criteriile după care vei alege sunt: spațiul, scopul prioritar al canapelei, confortul oferit, bugetul avut la dispoziție, materialele din care sunt confecționate.



Lasă un răspuns

Site creat de