Politic, Important

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean: Redeschideți HoREca, nu păcănelele

Cristian Lungu, senator PMP Cluj: "Europa din inima Clujului meu"

 În seria deciziilor mai puțin inspirate ale Guvernului Orban se numără și relaxarea măsurilor de prevenție pentru industria jocurilor de noroc și îngroparea industriei HoReCa. Hotelurile și restaurantele au ajuns în al 12-lea ceas de rezistență financiară, și un număr semnificativ de afaceri din acest domeniu au fost scoase la vânzare, iar angajații sunt fie șomeri, fie în căutarea unor noi joburi.

            Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian amendează întârzierea Guvernului de a oferi soluții eficiente pentru susținerea industriei HoReCa și impunerea unor restricții greu de respectat mai ales pentru restaurantele și cafenele mici care nu se bucură de acces la terasă. „Dacă anii trecuți eram setați să oferim sprijin IMM-urilor cu o serie de programe de finanțare, anul acesta, prin închiderea industriei HoReCa până în toamnă am distrus întreg efortul de a ajuta întreprinzătorii mici și mijlocii”, declară senatorul Cristian Lungu.

            Din moment ce pandemia continuă în ciuda tuturor ipotezelor, fie că s-ar fi redus cazurile la temperaturi ridicate, fie că populația se imunizează, România a început abia în luna august să testeze la scară largă și astfel scoatem recorduri zilnice de infectări. În acest context, s-a dat liber la activitatea caselor de pariuri și jocurilor de noroc care nu au sub nicio formă posibilitatea să asigure distanțarea socială după cum a declarat premierul Orban. Totodată, industriile de consum, precum hoteluri, restaurantele și catering-urile au fost obligate să își suspende activitatea de frica numărului crescut de infectări. În ciuda măsurilor, numărul de infectați crește, iar industria HoReCa este mai bolnavă ca niciodată. 29 de state europene, după ieșirea din starea de urgență au permis restaurantelor să fie deschise și în interior cu respectarea măsurilor de prevenție. România este singurul stat european care nu a permis acest lucru.

            Senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Președinția Consiliului Județean cere redeschiderea urgentă a activității HoReCa și întocmirea unui plan de sprijin financiar imediat pentru restaurantele și hotelurile aflate în impas.Lasă un răspuns

Site creat de