De Vazut

Captură de o tonă de Ecstasy. Drogurile trebuiau să ajungă la Cluj

precursori 4

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au identificat şi confiscat în portul Constanţa Sud-Agigea un transport de peste o tonă de precursori de droguri sintetice care urmau să fie transformate în 3,6 milioane de pastile de Ecstasy. Transportul urma să ajungă la o firmă din Cluj, relatează EVZ.ro.

Substanţa chimică a fost descoperită la controlul efectuat de poliţişti de la Crimă Organizată din portul Constanţa, împreună cu vameşii , într-un container sosit cu vaporul din China care trebuia să conţină 13 tone cu detergent. Transportul era importat de o societate comercială din judeţul Cluj.

Disimulaţi printre sacii cu detergent au fost descoperiţi alţi 40 de saci identici ca formă, conţinând, însă, precursorii de droguri, din care, potrivit specialiştilor, se pot fabrica pastile Ecstasy în valoare de aproape 50 milioane euro.

Conform specialiştilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de precursori se obţin, după supunerea succesivă a substanţei unor procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane comprimate de Ecstasy, valoarea unei pastile vândută în România ajungând la 50-60 lei„, a declarat pentru sursa citată şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, comisar şef Nicolae Bărbuceanu.Lasă un răspuns

Site creat de