Din Zona

Caravana Păpuşilor Puck, in comunele de langa Cluj

caravana papusi puck

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, organizează în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie 2015 Caravana Păpuşilor Puck. Evenimentele vor avea loc în 4 locaţii, respectiv comunele Buza, Gilău, Floreşti şi Beliş.

Copiii vor putea vedea, după preferinţe, trei spectacole: unul în limba maghiară „Dacă aş fi Matia Corvinul” şi două în limba română: „Croitoraşul cel isteţ” şi „Cenuşăreasa”.

Accesul la spectacole va fi gratuit.

Programul caravanei

Pe 21 septembrie, la ora 12:30, în comuna Buza se va juca spectacolul în limba maghiară „Dacă aş fi Matia Corvinul”.

Pe 22 septembrie, de la ora 12:30 în Gilău, va avea loc reprezentaţia piesei „Croitoraşul cel isteţ” (în limba română).

Pe 22 septembrie, de la ora 14:30, în comuna Floreşti se va juca „Croitoraşul cel isteţ” (în limba română).

Pe 23 septembrie, de la ora 12:30, la Beliş, copiii vor putea vedea „Cenuşăreasa” (în limba română).

Toate spectacolele se vor juca la Casele de Cultură din localităţile respective. Caravana Păpuşilor Puck este un proiect cultural nou destinat copiilor din judeţul Cluj şi îşi propune să ofere preşcolarilor şi şcolarilor acces gratuit la unele dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului de Păpuşi „Puck”. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi constituie startul unui proiect mult mai amplu la care vor avea acces peste 100 000 de copii.

Descrierea spectacolelor
DACĂ AŞ FI MARIA CORVINUL
Autor/Szerző:Demeter Ferenc
Regizor/Rendező: Urmánczi Jenő
Scenografia/Báb- és díszlettervező: Liviu Bora
În distribuţie/Játsszák: Csokán Raul, Ferenccz Nándor, Vincze Tímea

Despre Matia Corvinul cel Drept există foarte multe poveşti. Acest spectacol conţine patru dintre acestea:asediul cetăţii Szabacs, de la Tibrili, nebunul regelui aflăm ce lucruri există cel mai mult pe lume, ne întâlnimcu Husarul, care e îndrăgostit, şi, cu ajutorul copiiilor, îl învăţăm minte pe judecătorul crunt al Clujului.

CROITORAŞUL CEL ISTEŢ
Adaptare de Emilia Svetlana Nechita
după Fratii Grimm
Scenografia : Relu Pene
Regia : Emilia Svetlana Nechita

Şapte dintr-o lovitură…
Descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Si cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, … aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă NU CONTEAZĂ INĂLŢIMEA, CI CONTEAZĂ ISTEŢIMEA.

CENUŞĂREASA
după: fraţii Grimm
scenariu: Alex Căprariu
Regia: Aureliu MANEA
O versiune nouă de: Mona CHIRILĂ
Scenografia: Epaminonda TIOTIU
muzica: Corina Sîrbu
păpuşi: Virgil Svinţiu
Distribuţia: Frunzina ANGHEL, Angelica PAMFILIE, Călin MUREŞAN
Povestea se „spune” prin intermediul păpuşilor şi păpuşarilor şi nu lasă loc nici unui echivoc. Din orice punct de vedere am privi lucrurile, estetic sau etic, spectacolul acesta este un cert triumf şi poate fi jucat cu sălile pline, de multe, multe ori, tocmai pentru că merge la inimă direct, explicit şi serios, cu acea urmă de zâmbet ce nu părăseşte scena o clipă. (Dorin Sergie)

Acest spectacol aduce în scenă păpuşile create de regretatul Virgil Svinţiu, idei ale regizorului Aureliu Manea şi un scenariu original.Lasă un răspuns

Site creat de