Social & Cultura

Care este cel mai bun loc pentru a așeza dozatorul de apă la tine în firmă?

apa

Apa reprezintă un element vital pentru fiecare persoană, iar o viață sănătoasă nu poate exista fără o hidratare corectă. Aproape toate firmele care activează în prezent în România, și nu numai, oferă vizitatorilor, clienților, dar și angajaților acces gratuit la apă curată și proaspătă, prin intermediul dozatoarelor. Dacă dorești și tu să îți deschizi o firmă, cu siguranță că ai în vedere să asiguri tuturor celor care îi trec pragul condiții cât mai prietenoase, pentru a-i face să continue să lucreze pentru tine sau să vrea să apeleze din nou la serviciile tale. Totuși, un dozator de apă poate fi de mai multe feluri și, în funcție de asta, va fi influențată și poziția în care îl vei monta. De câte feluri sunt dozatoarele de apă și cum se montează acestea, pentru maximă eficiență?

Purificatorul de apă

De departe cel mai în vogă tip de aparat care să ofere apă curată, purificatorul are anumite particularități care îl fac nu foarte mobil. El este conectat la rețeaua de apă a clădirii, așadar nu folosește bidoane. Totuși, acest lucru determină înlăturarea dubiilor cu privire la impuritățile care ar putea fi degajate de bidoanele de plastic, în cazul în care acestea nu sunt înlocuite destul de frecvent. 

Purificatorul de apă asigură o apă foarte proaspătă și curată, ceea ce i-a determinat și pe medici să îl recomande ca sursă de hidratare, mai ales că apa purificată prin aceste aparate nu interacționează cu niciun fel de afecțiune. Totodată, ea poate fi consumată indiferent de vârsta celui care o bea. Un alt avantaj al acestui aparat constă în faptul că oferă apă rece, dar poate în același timp și să o încălzească. Dacă dorești să îți faci un ceai fierbinte, nu trebuie decât să acționezi un buton special, iar în cana ta va curge apă caldă instant. De ce este apa filtrată prin purificator atât de curată? Datorită celor patru tipuri de filtre prin care ea este trecută înainte să ajungă la tine în pahar: 

  • filtrul sediment, care are menirea de a înlătura particulele nocive, precum rugina, cu dimensiuni de până la doar un micron;
  • filtrul pre-carbon, care absoarbe pesticidele, clorul și compușii volatili;
  • filtrul combi, care este produs din nucă de cocos și are rolul de a înlătura alte particule nesănătoase, precum cele de nisip;
  • filtrul post-carbon, care este principala armă împotriva substanțelor chimice, a gustului și mirosului neplăcut al apei. 

Dezavantajul unui purificator de apă este că trebuie montat cât mai aproape de un loc la care îl poți conecta la rețeaua de apă a clădirii. În general, cea mai bună soluție este să îl poziționezi în apropierea bucătăriei. 

Watercoolerul – soluția clasică

Deja foarte răspândite în birourile din România, dar destul de populare și în locuințele oamenilor, aparatele de tip watercooler au fost mereu o variantă la îndemână, nu foarte scumpă, dar foarte eficientă. Designul lor a fost modernizat pe parcursul timpului, astfel că au devenit tot mai ușor de utilizat și de încadrat în orice spațiu din firma ta. Apa pe care o poți consuma prin intermediul acestor aparate provine dintr-un bidon amplasat la nivelul superior al dozatoarelor, iar prin intermediul sistemului electric pe baza căruia funcționează, aparatul poate răci și încălzi apa, dar poate să producă și apă carbonatată. 

Nu trebuie să te îngrijoreze problema bidoanelor de apă, întrucât acestea sunt, în general, destul de generoase, oferind 19 litri de lichid. Așadar, nu trebuie schimbate foarte des, oricât de multe persoane ar trece pragul firmei tale. De asemenea, watercoolerele au avantajul de a fi foarte mobile. Tot ce le trebuie pentru a funcționa constă în bidonul de apă aferent și o priză prin care să poată fi conectate la curent electric. Astfel, poți poziționa aparatul oriunde dorești, însă ar fi de evitat zonele cu foarte multe prize și cabluri, pentru a evita eventualele vărsări de apă pe acestea. Totuși, dacă ar trebui să alegi un loc cu prioritate în vederea poziționării dozatorului, acesta ar trebui să fie recepția, în așa fel încât toți cei care te vizitează să aibă acces ușor și rapid la apă.

Așadar, dozatoarele de apă sunt soluția ideală pentru a oferi celor care trec pragul firmei tale o variantă de hidratare eficientă și sănătoasă. Lasă un răspuns

Site creat de