Social & Cultura

Care este mecanica imprimantelor termice si cum functioneaza acestea? – Informatii pentru specialisti

mecanica imprimantelor termice

Imprimarea termica este o metoda moderna pentru a crea imagini pe hartie sau pe film sintetic. In cadrul procesului de printare este folosita caldura de la capatul termic pe materialul termic.

Materialul de baza utilizat in procesul de imprimare termica poate fi selectat dintr-o varietate de tipuri de hartie sau filme sintetice, precum: PP, PE sau PET cu o acoperire chimica special aplicata pe o parte pentru a o face sensibila la caldura.

Imprimarea termica are o serie de avantaje importante fata de procesele de imprimare traditionale: este rapida, curata, fiabila si usor de intretinut. Orice imprimanta termica dispune de un numar limitat de piese mecanice, fara panglici murdare sau tonere si nu sunt necesare dispozitive de cerneala pentru a crea imaginea.

Imprimante termice fiabile si economice

Pentru ca imprimantele termice au doar una sau doua componente care se misca, ele sunt fiabile si economice in privinta functionarii, iar costurile de intretinere sunt extrem de scazute.

Intregul sistem este compact, simplu de utilizat si potrivit pentru folosire indiferent de aplicatie. Capetele de imprimare termica sunt mult mai mici si mai usoare decat elementele utilizate de alte procese de imprimare a imaginilor. Prin urmare, imprimantele termice sunt potrivite atunci cand sunt implicate dimensiuni compacte, criterii de portabilitate si imprimare pe loc.

In acelasi timp, o imagine clara si precisa de o calitate excelenta este produsa in mod consecvent si rapid prin potrivirea corecta a hartiei termice. In ultimii ani, sunt integrate microprocesoare in imprimantele termice pentru a controla functionarea capatului de imprimare. Acest fapt a condus la imbunatatirea majora a claritatii si calitatii imaginii printate.

Cum actioneaza o imprimanta termica?

Un capat de imprimare termica are un numar mare de rezistoare mici care reactioneaza individual pentru a transforma un impuls electric in caldura. Caldura de la capatul de imprimare pe materialul termic creeaza o reactie cu acoperire chimica pentru a produce o imagine.

Imaginea este produsa in milisecunde de contact si este imprimata, in general, in culoarea negru. Adancimea si gama de culori poate fi controlata si produsa prin modificarea formulei chimice aplicate pe materialul de baza.

Calitatea si performanta imprimarii termice depinde in mare masura de potrivirea atenta a materialelor termice conform specificatiilor imprimantei folosite. Drept rezultat, o gama de materiale termice este utilizata intr-un spectru larg de imprimante termice pentru diferite aplicatii.

Stabilirea caracteristicilor si proprietatilor fizice necesare, precum si tipul materialului de baza – hartie, carton sau film sintetic – variaza de la aplicare la aplicare, la fel ca si grosimea si greutatea diferitelor materiale de baza.

Rezultat final este un produs specializat de inalta tehnologie cu caracteristici termice si proprietati compatibile cu sistemul de tiparire termica, conform aplicatiei specifice de imprimare.

De asemena, produsul final poseda caracteristicile si proprietatile fizice esentiale pentru aplicatia insasi, precum: rigiditate, durabilitate, rezistenta la rupere, rezistenta la apa si alte criterii de performanta similare. In cazul in care esti in cautare de imprimante termice pentru dezvoltarea afacerii tale, afla de aici mai multe informatii.Lasă un răspuns

Site creat de