Din Zona

Care este tratamentul aplicat defunctului de o firma de servicii funerare din Iasi, dupa constatarea decesului?

servicii funerare iasi

Trecerea in nefiinta a unui om este un moment incarcat de multiple semnificatii si, de-a lungul timpului, au aparut multe reguli in legatura cu tratamentul aplicat defunctului.

Unele dintre aceste norme au fost formulate de traditia populara, in timp ce altele sunt specifice diferitelor confesiuni religioase. In epoca moderna, acestora li s-au adaugat cateva prevederi legale, care trebuie respectate intocmai de rudele persoanei decedate.

Daca sunteti din regiunea Moldovei, va puteti asigura ca toate legile, atat scrise, cat si nescrise, sunt respectate intocmai, apeland la sprijinul unei firme de servicii funerare Iasi. Aceasta se ocupa de toate detaliile, de la constatarea decesului de catre un medic la imbalsamarea trupului neinsufletit, asigurarea transportului funerar si organizarea ceremoniei de ingropare sau, dupa caz, incinerare.

De asemenea, expertii in servicii funerare din Iasi ofera toate produsele funerare necesare, precum sicrie complet echipate sau urne pentru cenusa, cruci si monumente funerare din lemn, fier, granit sau marmura, aranjamente florale, prosoape, batiste, esarfe si tot ceea ce este necesar pentru organizarea pomenii.

Totul este facut in conformitate cu cerintele rudelor, care tin cont de dorintele exprimate de persoana decedata, inainte de a parasi aceasta lume. Si, mai ales, fiecare actiune este indeplinita cu maximum de respect al legislatiei aflate in vigoare. Un exemplu este reprezentat de prevederile existente in legatura cu imbalsamarea defunctului.

Norme legale referitoare la imbalsamare

Profesionistii de la o companie de servicii funerare din Iasi cunosc foarte bine reglementarile legale. Acestea definesc cu claritate imprejurarile in care imbalsamarea este obligatorie:

• cand familia alege sa expuna decedatul in locuri publice, precum case mortuare, case funerare, capele, cu capacul de la sicriu deschis;

• cand decedatul este transportat in scopul inhumarii intr-o alta localitate decat cea in care s-a produs decesul, la o distanta de minimum 30 de kilometri;

• cand cauza decesului impune imbalsamarea ca masura de profilaxie si reducere a riscului biologic, conform avizului epidemiologic al Directiei de Sanatate Publica judetene.

O firma de servicii funerare din Iasi stie, de asemenea, cazurile in care este interzisa efectuarea procedurii de imbalsamare. Acestea sunt urmatoarele:

• anterior desfasurarii cercetarii judiciare, in cazurile in care, prin lege, se dispune autopsia medico-legala de catre organul de urmarire penala sau de catre instanta de judecata;

• in cazul bolilor infectioase cu agenti biologici inalt patogeni, conform avizului epidemiologic al Directiei de Sanatate Publica judetene;

• in afara spatiilor autorizate pentru efectuarea imbalsamarii si tanatopraxiei, conform prezentelor norme.

Alte reglementari se refera la faptul ca manoperele de imbalsamare/tanatopraxie se realizeaza numai de catre personalul specializat, care poseda competente specifice in domeniul serviciilor funerare. In plus, efectuarea ingrijirilor mortuare se realizeaza numai dupa obtinerea avizului epidemiologic.

In acest fel, cu ajutorul unei firme de servicii funerare din Iasi, persoana decedata are parte de o plecare demna din aceasta lume, cu respectul total al legilor scrise si nescrise. De asemenea, membrii familiei si ceilalti apropiati ai defunctului, care participa la inmormantare, sunt tratati cu maximum de respect si compasiune de reprezentantii firmei de pompe funebre, care stiu cat de grele sunt clipele prin care trec respectivele persoane.

Articol realizat de www.iagency.roLasă un răspuns

Site creat de