Social & Cultura

Care sunt avantajele sobelor tip centrală și ce modele poți achiziționa de la Ogorul?

sobe tip centrala

O sobă tip centrală poate face parte dintr-un sistem de încălzire centrală care are scopul de a vă menține casa caldă și a furniza apă caldă. Deși există mai multe moduri de a realiza acest lucru, principiul de bază este, în general, același: o parte din energia termică produsă prin arderea lemnului sau a altui combustibil într-o sobă este transferată în apa din rezervorul dumneavoastră, care este pompată către radiatoarele din casă.

Costurile de instalare a unei sobe tip centrală pot fi similare cu prețul de instalare a altor sisteme de încălzire a locuinței. Cu toate acestea, deoarece sobele pe lemne sau cu mai mulți combustibili tind să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte dispozitive de încălzire, mulți oameni consideră că o sobă atașată la un sistem de încălzire centrală ajută la reducerea semnificativă a facturilor lunare la combustibil și a emisiilor de carbon. Pe măsură ce costul gazului și al electricității continuă să crească, tot mai mulți oameni trec la sobe pe lemne pentru a-și încălzi locuințele.

Iată câțiva dintre factorii care trebuie luați în considerare și câteva exemple de sobe tip centrala disponibile pe ogorul.ro.

Care sunt avantajele unei sobe tip centrală?

  • Economisiți bani – învingeți creșterea prețurilor la gaz, petrol și curent.
  • Deveniți independenți de combustibil prin utilizarea lemnului de foc existent la nivel local.
  • Reduceți emisiile de CO2.

Care este modelul de care ai nevoie?

Pentru a oferi eficiență maximă, economie și confort, soba și cazanul trebuie să se potrivească particularităților locuinței dumneavoastră și cerințelor de încălzire. Un inginer de încălzire calificat va putea calcula puterea de încălzire, măsurată în kilowați (KW), necesară pentru locuința dumneavoastră. Aceasta va depinde de factori precum dimensiunea proprietății, izolația, intervalul mediu de temperaturi așteptat pentru zona geografică și modelul de necesar de căldură determinat de rutina și stilul de viață.

Datorită cererii tot mai mari de sobe cu lemne, modelele sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri care variază de la sobe tradiționale la modele mai inovatoare și mai contemporane. Luați-vă timp să analizați întreaga gamă disponibilă sau, dacă vă este greu să vă decideți, contactați un furnizor de încredere care vă va ajuta să găsiți stilul și modelul potrivit pentru gustul și bugetul dumneavoastră.

Recomandări

SOBA TIP CENTRALA PRITY K1CPW8 – Volumul bazinului de apă este de 11 litri. Acest model poate încălzi 215 m³ de aer la o casă izolată sau 155 m³ de aer la o casă neizolată. Randamentul este de 78%. Presiunea maximă de lucru 1 bar. În interiorul camerei de ardere intră un lemn de 34 cm. Deschizătura  focarului este de 340×215 mm. Dimensiunea camerei de ardere este de 350x320x267 mm. Dimensiunea țevilor de la tur și retur este de ¾″. De asemenea, designul simplu al acesteia se poate încadra în orice locuință modernă.

SOBA TIP CENTRALA  PRITY K1K – Acest model poate încălzi 138m³ de aer la o casă izolată sau 100 m³ de aer la o casă neizolată. Randamentul este de 78%. În interiorul camerei de ardere intră un lemn de 34 cm. Deschizătura  focarului este de 345×215 mm. Dimensiunea camerei de ardere este de370x317x320 mm. Designul este mai clasic, potrivindu-se perfect într-o locuință în stil rustic.

A sta în jurul unui foc cu lemne adevărat cu prietenii și familia este unul dintre cele mai confortabile lucruri în sezoanele reci. O sobă tip centrală poate reprezenta astfel soluția ideală pentru locuința ta.Lasă un răspuns

Site creat de