Social & Cultura

Care sunt beneficiile silimarinei pentru organism?

Care sunt beneficiile silimarinei pentru organism?

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman și, de cele mai multe ori, acesta are nevoie de ajutor pentru a-și menține starea de sănătate. Printre aliații naturali ce contribuie la buna funcționare a ficatului se află și silimarina, o substanță activă extrasă din semințele plantei Silybum Marianum. Această plantă este cunoscută sub denumirea de armurariu, în popor fiind numită și ciulinul laptelui

Compusul face parte din grupa flavonoidelor, compuși vegetali cu acțiuni benefice asupra ficatului și are numeroase proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antivirale, motiv pentru care este recomandat în multe probleme de sănătate, sub formă de supliment alimentar. 

Așadar, îți sugerăm să optezi și tu pentru semințe de armurariu, armurariu capsule, ulei de armurariu sau silimarină pulbere bio, pentru că urmează să-ți dezvăluim o serie de beneficii ale silimarinei pentru organism!  

Silimarina e folosită ca tratament pentru afecțiuni hepatice 

Extractul de silimarină este folosit drept tratament adjuvant pentru afecțiuni precum hepatită, ciroză sau steatoză hepatică. Mai mult decât atât, silimarina protejează ficatul de toxine, îmbunătățind funcțiile acestuia atunci când nu mai funcționează corespunzător. 

Silimarina protejează sistemul osos

Extractul de silimarină stimulează mineralizarea oaselor corpului uman și previne reducerea densității osoase, în special în cazul femeilor la postmenopauză. 

Silimarina tratează bolile neurologice 

Planta Silybum Marianum sau armurariul tratează de secole condiții neurologice precum Parkinson sau boala Alzheimer. Având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, silimarina are rol neuroprotector și are capacitatea de a preveni aceste afecțiuni ale celulelor nervoase. 

Silimarina asigură protecția rinichilor și a vezicii biliare 

Silimarina are același efect asupra rinichilor, așa cum se întâmplă și în cazul ficatului. În plus, silimarina are rol în prevenirea calculilor biliari, stimulând funcția renală. Totodată, armurariul ajută la detoxifierea rinichilor și a vezicii biliare. 

Silimarina îmbunătățește digestia 

Extractul de silimarină contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv prin stimularea enzimelor și prin producția bilei. De asemenea, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, silimarina menține sănătatea mucoasei intestinale. 

Silimarina ameliorează simptomele astmului 

Acest compus are un rol important în protejarea căilor respiratorii, reducând inflamațiile ce apar la nivelul acestora, în cazul unui astm alergic. 

Silimarina are rol protector pentru inimă 

Silimarina ajută la reducerea colesterolului din sânge, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare. Extractul de silimarină curăță vasele de sânge, reduce inflamațiile și previne deteriorarea arterelor. Mai mult decât atât, silimarina reglează tensiunea arterială, importantă pentru menținerea sănătății inimii. 

Silimarina încetinește procesul de îmbătrânire al organismului 

Datorită proprietăților antioxidante, silimarina luptă cu radicalii liberi din corp și încetinește îmbătrânirea corpului uman. Armurariul reduce semnele de îmbătrânire precum ridurile, liniile fine sau petele de pe piele. Intern, extractul de silimarină încetinește deteriorarea articulațiilor și ajută la menținerea unei vederi bune. 

Silimarina are rol în susținerea sistemului imunitar 

Armurariul stimulează imunitatea și susține capacitatea organismului uman de a lupta împotriva bolilor și a infecțiilor. Fiind benefic pentru funcția hepatică, acest compus aduce o mulțime de beneficii sistemului imunitar, cu care ficatul are o legătură strânsă. 

Silimarina ameliorează acneea

Silimarina din armurariu este un remediu eficient pentru tratarea acneei, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante. Astfel, acest compus combate efectele stresului oxidativ, ce duc la dezvoltarea acneei. 

Așa cum putem deduce, silimarina este, în primul rând, un ajutor de nădejde al ficatului și, cum ficatul este răspunzător pentru numeroase procese la nivelul organismului, este extrem de important să ne menținem ficatul sănătos. 

Include și tu silimarina în remediile pe care le folosești pentru sănătatea organismului tău și bucură-te de efectele sale pe termen lung! 

sursa foto: ShutterstockLasă un răspuns

Site creat de