Social & Cultura

Care sunt cele mai comode metode de tratament varice

Care sunt cele mai comode metode de tratament varice

Pentru tratament varice sunt utilizate mai multe tehnici si metode pe care medicul le va selecta in functie de tipul de pacient si de problemele pe care acesta le are.

Tratament varice prin interventie chirurgicala

Daca tratamentele de ablatie endoterma si scleroterapia nu sunt potrivite pentru pacient, de obicei, se recomanda o procedura chirurgicala numita ligatura si stripping pentru a elimina venele afectate.

Chirurgia varicoasa se efectueaza de obicei sub anestezic general, ceea ce inseamna ca pacientul va fi inconstient in timpul procedurii.

Pacientul poate pleca de obicei acasa in aceeasi zi, dar este necesara uneori o sedere in spital, in special daca  este facuta o interventie chirurgicala pe ambele picioare.

Cei mai multi chirurgi folosesc o tehnica numita ligaturare si decapare, care presupune legarea venei de la piciorul afectat si apoi indepartarea acesteia.

Se fac doua incizii mici. Prima este realizata in apropierea zonei inghinale  si are aproximativ 5 cm  in diametru.

Cea de-a doua incizie mai mica se face mai jos pe picior, de obicei in jurul genunchiului. Partea de sus a venei este ligaturata si sigilata.

Un fir subtire si flexibil este trecut prin partea inferioara a venei si apoi extras cu grija si indepartat prin zona inferioara a piciorului.

Fluxul de sange in picioare nu va fi afectat de operatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca venele situate adanc pe picioare vor prelua rolul venelor deteriorate.

Ligaturarea si decaparea pot provoca dureri, vanatai si sangerare. Complicatiile mai grave sunt rare, dar ar putea include leziuni nervoase sau tromboza venoasa profunda, in care se formeaza un cheag de sange intr-una dintre venele profunde ale corpului.

Dupa procedura, este posibil sa fie nevoie de pana la 3 saptamani pentru o recuperare optima, desi acest lucru depinde de sanatatea generala si de tipul de munca efectuat.

Flebectomia transilluminata este un tratament relativ nou si exista o anumita incertitudine cu privire la eficacitatea si siguranta acesteia.

Multi nu o recomanda ca parte a planului normal de tratament pentru varice. Dar ei spun ca tratamentul poate fi oferit daca medicul crede ca va ajuta si beneficiile si riscurile sunt explicate.

Chirurgul tau va pune o lumina speciala numita transilluminator endoscopic sub piele, astfel incat sa poata vedea ce vene trebuie eliminate. Venele afectate sunt taiate inainte de a fi indepartate prin incizii cu ajutorul unui dispozitiv de aspiratie.

Flebectomia poate fi efectuata sub anestezic general sau anestezic local. Dupa aceea, pot aparea vantai sau sangerari.

Tinand cont de problemele de sanatate pe care pacientul le are si de alte astfel de afectiuni de sanatate medicul va determina care este cea mai buna varianta de tratament posibila si cum ar trebui abordata.Lasă un răspuns

Site creat de