Social & Cultura

Care sunt cele mai frumoase orașe istorice din Italia?

cele mai frumoase orase italia

Italia este o destinație de vis și o țară cu mult zbucium istoric, pe care merită să o vizitezi pentru frumusețile și valorile ei arhitecturale, artistice, naturale și culturale. Descoperă, în rândurile următoare, câteva dintre cele mai frumoase orașe istorice italienești, într-o ordine aleatorie, căci fiecare este unic în felul său.

Roma

Roma este un oraș emblematic, capitală a Italiei, izvor nesecat de istorie și celebră destinație către care “toate drumurile duc”. Presărată cu biserici antice, castele și palate renascentiste, străzi înguste și pietruite, ruine, parcuri și fântâni arteziene, Roma este o alegere de top pentru entuziaștii poveștilor de demult.

Colosseumul, Forumul Roman, Fontana di Trevi, Pantheonul tuturor zeilor, Via del Corso și bisericile baroce, muzeul Vaticanului și toată arta celor mai mari pictori și sculptori te vor fascina pentru totdeauna. Pășește pe urmele lui da Vinci, Michelangelo, Caravaggio sau Raphael și lasă-te sedus de frumusețea nemuritoare a Romei.

Bologna

Bologna, recunoscută pentru universitățile ei foarte vechi, cu un centru medieval bine conservat și cu o arhitectură deosebită, reprezintă un punct de atracție pentru orice pasionat al istoriei. 

De la mâncărurile specifice create după rețetele originale (pizza, înghețată, paste, vin) și până la culoarea roșie caracteristică acoperișurilor și fațadelor caselor, Bologna este o bijuterie istorică atemporală și boemă.

Dacă vrei și tu să admiri frumusețea acestor locuri pline de farmec, cumpara bilete de avion spre Bologna prin Vola.ro și pornește la pas pe sub arcadele lungi, care străbat întregul oraș, fiind perfecte pentru plimbările romantice în timpul ploilor.

Veneția

Veneția este un labirint de străzi, canale și podețe, la fel de colorată și surprinzătoare precum variatele culturi care s-au perindat prin oraș de-a lungul veacurilor. Printre obiectivele de top se află Piața San Marco, Turnul Campinale, Palatul Dogilor, podul Rialto, Muzeul Guggenheim, Giardini și pavilioanele celei mai vestite bienale de artă.

Nicio plimbare nu poate fi asemeni alteia prin întortocheata Veneție! Te poți plimba cu faimoasele gondole sau poți traversa Grande Canal cu un vaporetto pentru a ajunge pe insulele celor mai iscusiți sticlari: Murano și Burano. 

Florența

Florența este orașul artiștilor, spațiul prim al ideilor Renașterii, unde te poți plimba prin piețe elegante, de-a lungul palatelor, academiilor, galeriilor de artă și muzeelor fel de fel. Condus mai bine de 300 de ani de celebra familie de Medici, orașul stă mărturie fascinantelor legende cu papi, regine și conți. 

Printre obiectivele de top se află Piazza della Signoria și Piazza del Duomo, Palazzo Vecchio și Galleria degli Uffizi. În Galleria dell’Accademia îl poți admira pe viteazul David al lui Michelangelo, iar un apus romantic poți vedea de pe cel mai vechi pod din Florența – Ponte Vecchio.

Italia este o țară plină de monumente, ruine și valoroase artefacte culturale și artistice, pe care orice împătimit al istoriei trebuie să le vadă. Experimentează spiritul renascentist, pierde-te printre nenumăratele străduțe ale vechilor orașe medievale, admiră operele de artă ale unora dintre cei mai importanți artiști ai lumii și savurează delicatesele gastronomiei locale.

Sursa foto: ShutterstockLasă un răspuns

Site creat de