Social & Cultura

Care sunt cele mai potrivite flori pentru lumanarile de botez

lumanari botez

Lumânările de botez sunt accesoriile obligatorii și pline de semnificații de la ceremonia creștinării unui copil. Spre deosebire de aranjamentele pentru lumanarile de nuntă, cele de botez trebuie să transmită anumite semnificații, candoare, gingășie, dar și să înfățișeze personalitatea bebelusului. Având în vedere toate aceste lucruri, ne dăm seama că este foarte important să alegem flori potrivite pentru un astfel de aranjament, forma lui, dar și alte accesorii pe care le mai adaugi.

Flori în culori deschise

Se știe că albul este culoarea care exprimă cel mai bine puritatea și prospețimea, așa că îți recomandăm să strecori și niște flori albe în aranjamentul pentru lumânarea de botez. Pentru a oferi o notă colorată și vioaie, poți îmbina florile albe cu alte flori de culori deschise, precum rozul sau cremul. Pentru un astfel de aranjament cele mai potrivite flori sunt trandafirii albi și roz, gerberele și alstroemeria.

Flori colorate care reflectă o personalitate puternică

Botezul unui copil este motiv de bucurie și de culoare iar întreaga petrecere, începând de la invitații și până la aranjamentele de flori de pe mese, ar trebui să reflecte acest lucru. Acesta este motivul pentru care recomandăm folosirea de culori în combinații cât mai îndrăznețe.

Dacă vrei ca aranjamentul floral de pe lumânarea de botez să exprime bucurie și personalitate, alege gerbera, trandafiri și orhidee puternic colorate.

Flori potrivite pentru băieței

De regulă, în aranjamentele florale folosite la botezul unui bebeluș băiețel, se folosesc flori în nuanțe mov sau albăstrui. Pentru o pată de culoare, aceste nuanțe pot fi îmbinate cu câteva flori de culoare albă sau crem. Pentru acestea cele mai potrivite flori sunt orhideele mov, crizantemele și freziile în nuanțe mai reci.

Flori potrivite pentru fetițe

De cele mai multe ori, pentru botezul unei fetițe se aleg flori și accesorii în nuanțe de roz și roșu. Pentru a exprima delicatețea și puritatea poți alege flori în nuanțe de alb sau alte nuanțe pale, iar dacă îți dorești să scoți în evidență energia și zglobia unui copil alege flori viu colorate în nuanțe de roz puternic, roșu sau galben .

Cele mai potrivite flori sunt trandafirii si florile care înfloresc în anotimpul în care are loc botezul. Spre exemplu, pentru un botez care are loc vara poți alege un aranjament floral compus din floarea soarelui sau pentru un botez de primăvară poți alege zambile sau lalele.

Pentru a fi sigură că se ține cont de toate semnificațiile florilor, că lumânarea de botez este una calitativă și că detaliilor li se acordă o atenție deosebită, îți recomandăm lumanari de botez de la Floraria Maison d’Or.

Imagine de Robert Allmann de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de