Social & Cultura

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru draperiile tale

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru draperiile tale

Știm cu toții că draperiile ne protejează de lumina mult prea puternică a soarelui și pot contribui chiar la scăderea temperaturii din cameră, însă poate fi destul de greu să alegi materialul potrivit.

Pentru început, hai să vedem de ce este atât de important materialul atunci când vorbim despre draperii.

De ce ar trebui să te întereseze materialul din care este făcută draperia?

În primul rând, volumul draperiei fiind mare, aceasta atrage atenția oricui intră în cameră și va dicta stilul și atmosfera încăperii. Deși sunt importante și ele, modelul și culoarea cântăresc mai puțin decât materialul atunci când alegi draperiile deoarece acesta trebuie să se încadreze în stilul casei tale.

În al doilea rând, materialul este important pentru că determină modul în care draperia va atârna la fereastră: dacă vei alege un material nepotrivit, dintr-o țesătură prea ușoară, draperia nu își va mai păstra forma, camera putând să pară neîngrijită, iar dacă alegi o țesătură mult prea grea, draperia poate forma pliuri și poate crea impresia de dezordine.

Nu în ultimul rând, materialul este extrem de important atunci când referim la draperii deoarece rezistența în timp a acestora depinde de calitatea țesăturii. Bineînțeles că există și posibilitatea de a-ți dori să le schimbi mai des poate pentru că schimbi modul în care ai decorat casa sau doar pentru că te-ai plicitisit de ele, însă câțiva ani tot le vei păstra, așa că este util să alegi o țesătură care rezistă.

Ce înseamnă draperie Blackout?

Ai auzit și tu de acest termen și te întrebai ce înseamnă? Înainte de a vorbi despre tipurile de materiale spre care îți recomandăm să te îndrepți atunci când îți alegi viitoarele draperii, este momentul să te lămurim în legătură cu semnificația acestuia.

Este esențial să facem precizarea că cele mai multe modele de draperii sunt construite din două straturi de material: unul exterior (Blackout), care va împiedica total lumina să pătrundă în cameră și unul interior, care este croit dintr-un strat transparent, dar care îți oferă intimitate. În cazul în care nu îți dorești draperii de tip Blackout, le poți alege pe cele dintr-un singur strat, în funcție de nevoile și de preferințele tale.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru draperiile tale?

Acum, că am înțeles și de ce este atât de important materialul și ce înseamnă Blackout, când vine vorba despre draperii, hai să vedem care sunt cele mai recomandate țesături.

Bumbacul

Bumbacul este un material extrem de calitativ și de rezistent în timp, așa că o draperie de bumbac poate să fie alegerea potrivită pentru tine, indiferent de tipul de design pe care l-ai ales pentru casa ta, întrucât acesta se încadrează atât în liniile clasice, tradiționale, cât și în cele moderne, important este modelul pe care îl alegi. De asemenea, draperia din bumbac este foarte ușor de curățat și de întreținut și o poți folosi inclusiv dacă ai copii mici, care o pot murdări ușor. Și nu în ultimul rând, sunt eficiente în a bloca lumina prea puternică a soarelui. Acestea sunt o alegere foarte bună dacă își dorești să creezi impresia de spațiu și de lumină, dar în același timp să fii protejat de soare.

Catifeaua

Catifeaua este o țesătură grea, care va ține lumina, căldura, dar și frigul la distanță, așa că dacă te interesează aceste aspecte, aceasta va fi o alegere perfectă pentru  tine. Mai mult, îți oferă și intimitatea de care ai nevoie de la o draperie. Sigur că acest material este mai scump decât cele sintetice, însă este un material greu, elegant, frumos, care te va cuceri mai ales dacă ești adeptul unui stil clasic, elegant, vintage sau dacă ești o persoană boemă.

Pânza

Dacă îți place stilul rustic, îți recomandăm draperiile de la Emag din pânză. Acestea te vor proteja de soare, dar vor și maximiza spațiul și îi vor oferi o notă proaspătă, prietenoasă. Un dezavantaj ar fi acela să va trebui să le duci la curățătorie atunci când se murdăresc și că se șifonează repede.

Alege materialul potrivit și protejează-te de lumina excesivă!

foto: Unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de