Din Oras

Care sunt principalele beneficii de care ai parte cand colaborezi cu un OIREP?

deseuri ambalaje

Potrivit legislatiei in vigoare, in calitate de producator sau importator ai obligatia sa te ocupi de gestionarea unei cantitati de deseuri echivalenta cu cea pe care o introduci anual pe piata.

Din cauza numeroaselor sarcini pe care le ai, insa, deja de indeplinit, cel mai probabil nu mai ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa si de acest aspect, insa avantajul tau este ca poti colabora eficient cu un OIREP pe partea de reciclare ambalaje. Este vorba despre organizatii special concepute, care au rolul de a manageria in numele companiei tale deseurile pe care le produci sau pe care le importi.

Transfera responsabilitatea de reciclare ambalaje catre un OIREP in doar cativa pasi simpli

In loc sa te ocupi personal de gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata, cel mai usor este sa iti transferi responsabilitatea catre un OIREP. Impreuna puteti decide asupra cantitatii de deseuri de care partenerul tau sa se ocupe anual, iar cu cat cantitatea este mai mare, cu atat preturile pe care le platesti sunt mai mici.

Economisesti timp

Printre beneficiile pe care ti le mai ofera colaborarea cu un OIREP se numara si faptul ca astfel castigi extrem de mult timp, timp pe care il poti folosi pentru alte activitati importante de care sa te ocupi. De exemplu, te poti focusa foarte usor pe tot ce inseamna gestionarea vanzarilor, gestionarea lantului de productie sau trainuirea angajatilor noi.

Respecti legislatia in vigoare

Autoritatile sunt din ce in ce mai mult indreptate catre tot ce inseamna gestionarea deseurilor si reciclarea acestora, avand in vedere ca Romania trebuie sa se alinieze la standarde europene. Mai exact, este foarte important sa tii intotdeauna evidenta deseurilor pe care le produci si pe care le introduci pe piata, astfel incat sa stii care este cantitata deseurilor pe care trebuie sa o gestionezi. In caz contrar, risti sa ti le aplice sanctiuni usturatoare si, cu siguranta nu iti doresti acest lucru.

Depui la timp toate rapoartele de mediu

Pe lista avantajelor de care mai trebuie sa tii cont cand vine vorba despre colaborarea cu un OIREP se numara si faptul ca expertii se ocupa inclusiv de intocmirea rapoartelor de mediu, dar si de tot ce presupune depunerea lor la Autoritatea Nationala de Mediu. Este vorba despre informari pe care persoanele juridice trebuie sa le trimita catre ANM in mod trimestrial sau anual si pentru care exista intotdeauna termene limita ce trebuie respectate.

Expertii din cadrul unui OIREP bun sunt intotdeauna la curent cu ultimele noutati in domeniu, asa ca stiu daca anumite termene limita se modifica.

Contribui la reducerea poluarii si imbunatatirii calitatii aerului si a apei

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in calcul si faptul ca gestionand eficient deseurile, pana cand acestea ajung la firme speciale care se ocupa de reciclare, contribui activ la imbunatatirea mediului inconjurator. Pe termen lung, reciclarea reprezinta o solutie excelenta prin care cu totii ne putem bucura de o viata de calitate si prin care ne putem extinde media de varsta.

Ecologic3rambalaje.ro iti sta la dispozitie atunci cand te hotarasti sa-ti transferi responsabilitatea privitoare la gestionarea deseurilor. Expertii se ocupa de tot ce inseamna partea de raportare deseuri, dar si de gasirea celor mai buni colectori de pe piata, care sa faciliteze firmelor de specialitate accesul la bunuri pe care le pot recicla!

 

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 Lasă un răspuns

Site creat de