Social & Cultura

Care sunt principalele etape ale amenajarii unui apartament?

Care sunt principalele etape ale amenajarii unui apartament

Exista o serie intreaga de etape care trebuie parcurse in ordine, atunci cand este vorba despre lucrarile  de amenajare ale unei locuinte, iar respectarea acestor pasi este decisiva pentru calitatea rezultatelor finale. Odata decisi sa trecem la efectuarea acestor lucrari de amploare in propria locuinta, trebuie sa ne inarmam cu rabdare, fiind vorba despre activitati de durata si totodata sa ne facem un calcul rezonabil cu privire la acoperirea tuturor cheltuielilor ce vor urma, care nu sunt deloc de neglijat si sa reusim sa ne incadram in bugetul stabilit de la inceput.

Bineinteles, amenajarea casei, odata cu eliberarea acesteia pentru ca lucrarile sa se desfasoare in voie, va incepe cu repararea sau inlocuirea instalatiilor sanitare, termice, a celei electrice, dupa care va urma montarea tamplariei noi pentru ferestrele din apartament. Dupa finalizarea acestor etape vor fi efectuate  izolarea termica, lucrarile de tencuire, gletuire pentru pereti si tavane, pregatiri esentiale pentru zugravirea care urmeaza, dupa care se va trece la aplicarea de gresie, faianta in bucatarie, baie sau hol.

Desi pana la acest punct s-au parcurs mai multe etape, inca suntem departe de finalul acestora si se va proceda in continuare la finisarea pardoselii, acesta fiind si momentul in care trebuie stabilit pentru ce modele de usi de interior  vom opta, odata cu alegerea dintr-o gama diversa disponibila pe piata, a variantei preferate din oferta de usi de exterior. Astfel, alegerea si comandarea usilor, a celor de interior, cat si a celei de exterior,  trebuie deja facuta in aceasta etapa, pentru a fi montate in acelasi timp cu turnarea sapei, astfel incat aceste piese sa se armonizeze impecabil cu pardoseala si pentru a evita acele nepotriviri de dimensiuni care vor determina reluarea unora dintre lucrarile deja efectuate, provocandu-ne serioase batati de cap.

Usile de interior, precum si cea de exterior sunt elemente importante pentru stilul arhitectural al locuintei, iar modelul, materialul, forma si culoarea lor trebuie sa fie in concordanta cu celelalte piese care vor dota si decora apartamentul. De aceea, chiar daca usile se monteaza inaintea mobilei si a tuturor celorlalte piese decorative, alegerea acestora va fi gandita astfel incat sa se armonizeze cu elementele care urmeaza sa fie instalate in camere, astfel incat ambientul obtinut la final sa ne multumeasca pe deplin.

Dupa etapa instalarii usilor din casa, va veni randul corpurilor de iluminat din camere, aranjarea pieselor de mobilier si a decoratiunilor care vor infrumuseta fiecare incapere.Lasă un răspuns

Site creat de