Sport

Care sunt turneele de Grand Slam din tenis

turnee grand slam tenis

In cadrul acestui articol vei gasi informatii cu privire la toate turneele de Grand Slam din tenis. Cu siguranta ca cei care se pricep la acest sport si il urmaresc cu atentie cunosc aceste turnee deja, insa in randurile urmatoare vor gasi chiar si ei detalii interesante de care poate nu stiau.

Turneele de Grand Slam sunt cele mai importante dintr-un sezon pentru ca acolo sunt oferite cele mai multe puncte. Totodata, si premiile in bani sunt cele mai mari si de aceea aceste competitii sunt extrem de importante.

1. Australian Open

Este primul turneu al anului calendaristic, iar el se desfasoara undeva in a doua jumatate a lunii ianuarie. Suprafata pe care se desfasoara meciurile este una de tip hard, destul de rapida si care asadar ne ofera dispute spectaculoase.

Aceasta competitie a inceput in anul 1905, fiind si cel mai nou turneu dintre cele 4 despre care iti voi vorbi in acest articol. Principalele arene pe care se desfasoara confruntarile sunt Rod Laver Arena, Melbourne Arena si Margaret Court Arena, confruntari pe care poti paria online oricand doresti la Superbet, iar inainte de asta poti sa citesti despre Superbet pareri ale jucatorilor.

Jucatorii cu cele mai multe titluri castigate la Antipozi la masculin si feminin sunt Novak Djokovic (9) si Margaret Court (11). Tenismenii romani nu au avut prea mare succes la Australian Open, cea mai mare performanta fiind o finala pierduta de catre Simona Halep in 2018.

Cei mai tineri jucatori care au ridicat trofeul sunt Mats Wilander (19 ani si 3 luni) si Martina Hingis (16 ani si 4 luni). La polul opus, cei mai in varsta sunt Ken Rosewall (37 de ani si 7 luni) si Serena Williams (35 de ani si 4 luni).

2. Roland Garros

Roland Garros sau French Open, cum mai este el denumit este al doilea turneu de Grand Slam al anului in tenis. El se desfasoara undeva la sfarsitul lunii mai sau inceputul lui iunie. Este singura dintre cele 4 competitii care gazduieste meciuri pe zgura, cea mai lenta dintre suprafetele de joc.

Roland Garros, cel care da numele acestui turneu a fost un aviator francez. In 1891 au avut loc primele confruntari din aceasta competitie. Cele mai importante arene pe care se joaca sunt Phillipe Chatrier si Suzane Lenglen.

La masculin, tenismenul cu cele mai multe titluri este Rafael Nadal (14), iar la feminin Chris Evert (7) a triumfat de cele mai multe ori. Dintre romani, Ilie Nastase in 1973, Virginia Ruzici in 1978 si Simona Halep in 2018 au reusit si ei sa ridice deasupra capului acest trofeu de Grand Slam.

Michael Chang (17 ani si 3 luni) la masculin si Monica Seles (16 si 6 luni) la feminin sunt cei mai tineri jucatori care au triumfat la Paris. Cei mai in varsta tenismeni care au facut-o sunt Andreas Gimeno (34 de ani ani si 10 luni) la masculin si Serena Williams (33 de ani ani si 3 luni) la feminin.

3. Wimbledon

Acesta este al 3-lea Grand Slam al anului, este cel mai vechi dintre ele si se desfasoara in plina vara, la sfarsitul lui iunie sau inceputul lui iulie. Si acest turneu este unic pentru ca este singurul care se desfasoara pe iarba, cea mai rapida suprafata din circuit.

Competitia de la Londra a fost fondata tocmai in anul 1877 si are un anumit specific, jucatorii fiind obligati sa poarte echipament alb. Englezii nu s-au grabit sa dea nume arenelor, cele mai importante avand denumiri banale, precum Centre Court si Court 1.

Roger Federer (8) este tenismenul care a triumfat de cele mai multe ori in competitia masculina, iar la feminin, regina este Martina Navratilova (9). Ne putem mandri si noi cu Simona Halep, care in 2019 a castigat turneul, performanta neegalata de niciun alt roman pana acum.

Cel mai tanar sportiv care a obtinut titlul la masculin este Boris Becker (17 ani si 7 luni), iar la feminin, recordul este detinut de Martina Hingis (16 ani si 9 luni). La masculin Roger Federer (36 ani) si la feminin Serena Williams (34 de ani si 9 luni) sunt cei mai in varsta jucatori care au castigat aici.

4. US Open

Ultimul turneu de Grand Slam al anului are loc in Statele Unite ale Americii si se desfasoara la sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie. Este a 2-a competitie de acest nivel, dupa Austrlian Open, in care se foloseste suprafata hard.

Pentru prima oara s-a jucat la US Open in anul 1881, acesta fiind asadar al 2-lea cel mai vechi turneu dintre cele 4 amintite mai sus. Principalele arene care gazduiesc meciurile din complexul Flushing Meadows sunt Arthure Ashe Stadium si Louis Armstrong Stadium.

La masculin, sunt 3 jucatori care detin cele mai multe tiluri si anume: Jimmy Connors, Pete Sampras si Roger Federer (5), iar la feminim in top sunt Chris Evert si Serena Williams (6). Singurul roman care a triumfat in SUA este Ilie Nastase, in anul 1972.

La categoria cei mai tineri castigatori ai turneului ii avem pe Pete Sampras (19 ani si o luna) la masculin si Tracy Austin (16 ani si 9 luni) la feminin. Cei mai in varsta care au triumfat aici sunt Ken Rosewall (35 de ani si 10 luni) la masculin si Flavia Penetta (33 de ani si 6 luni) la feminin.

In concluzie, ai putut afla asadar cele mai importante informatii despre turneele de Grand Slam din tenis, detalii care cu siguranta iti vor fi de folos, iar acum vei urmari cu siguranta cu si mai mare interes aceste competitii de cel mai inalt nivel.Lasă un răspuns

Site creat de