Social & Cultura

Cărţi de citit în luna ianuarie. Începe anul 2022 cu cele mai aşteptate titluri

carti 2022

Anul 2022 este unul extrem de ofertant din punctul de vedere al ofertei literare, iar iubitorii de lectura au numai motive de bucurie.

Bookzone are o gama variata de carti care sa iti starneasca curiozitatea si sa-ti provoace toate simturile, trecandu-te prin toate starile si toate domeniile de interes.

Carti de citit in luna ianuarie 2022

Stai departe de vremea urata de afara si profita de timpul petrecut in casa, pentru a-ti satisface setea de lectura. Am realizat pentru tine o selectie de 5 titluri care sa iti potoleasca setea de aventura, dar si de cunoastere. Iata cateva sugestii:

1. Casa Gucci, de Sarah Gay Forden – este o poveste senzationala despre crima, nebunie, stralucire si lacomie. Volumul semnat de Forden sta la baza filmului House of Gucci (2021), regizat de Madalina Ghenea, Ridley Scott, cu Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto și Al Pacino in rolurile principale.

Volumul semnat de Sarah Gay Forden este o cronica despre ascensiunea, prabusirea si renasterea celei mai mari dinastii din lumea modei, o poveste despre crima, ambitie si legaturile intunecate dintre membrii uneia dintre cele mai controversate familii din istoria modei.

The Economist a caracterizat romanul drept ”o carte care se citeste precum un thriller pe care abia poti sa-l lasi din mana. Un amestec narativ complex dintre drama unei familii si cifrele unei afaceri imense”;

2. Jurnale pariziene si insemnari din Caucaz, de Ernst Junger – aceasta a fost numita ”cartea anului 2019” de Times Literary Supplement. Scrise sub semnul Apocalipsei din cel de-al Doilea Razboi Mondial, Jurnalele pariziene apartin unuia dintre seniorii literaturii germane din secolul XX, alaturi de Thomas Mann, Robert Musil, Hermann Hesse…

3. Barbatul sentimental, de Javier Marías – este un roman care s-a bucurat de un succes incredibil, fiind tradus in peste 35 de limbi si vandut in peste 5 milioane de exemplare. Este un volum fascinant si ciudat, semnat de Javier Marías, pe care The New York Times Book Review la caracterizat ca fiind „uimitor”;

4. Animal, de Lisa Taddeo – ”Nu cred ca exista un autor care sa scrie carti despre viata interioara a femeilor cu acuratetea si intensitatea cu care o face Taddeo… Neinfricata, sexy, salbatica… Este extraordinara”, este prezentarea facuta de scriitoarea Jojo Moyes volumului semnat de Lisa Taddeo.

Romanul este volumul de debut al Lisei Taddeo, care are un dar aparte pentru expresia aforistica si pentru observatia cu care reuseste sa surprinda constant cititorul.

Animal este descrierea furiei feminine in starea ei cea mai pura, o explozie viscerala de revolta impotriva unei societati dominate de barbati.

5. Lux, moda si alte bagatele politicesti in Europa de Sud-Est, in secolele XVI–XIX, de Constanta Vintila – face parte din acea categorie de carti ce dezvaluie destine, oameni, slabiciuni care arata farmecul si culorile catorva secole din istoria lumii noastre de azi.

Volumul semnat de Constanta Vintila te poarta cu pasi sigur in istoria modei si-ti dezvaluie cu maiestrie influenta pe care hainele si portul au avut-o de-a lungul vremii asupra populatiei de pe intreg globul pamantesc. Conformarea la canoanele modei a reprezentat de-a lungul vremii un indicator fidel al bunastarii si al statului social.

Intra pe Bookzone.ro, descopera oferta completa de carti, din domeniile de interes si incalzeste-ti serile cu povesti care sa te ajute sa te relaxezi si sa te eliberezi de stresul cotidian.Lasă un răspuns

Site creat de