Social & Cultura

Cât de periculoasă este caria de biberon pentru sănătatea orală a viitorilor adulţi

carie de biberon

Inca de la aparitia primilor dintisori, medicii stomatologi cu competenta in pedodontie si nu numai sfatuiesc parintii sa perieze in mod corect dintisorii copiilor, utilizand produse speciale, care se gasesc pe piata in acest moment, cu periute foarte moi sau cu periutele cauciucate care se pot pune pe degetul parintelui.

Aceasta activitate zilnica va contribui mult la sanatatea si igiena orala din viitor a micutilor.

Cu cat copiii inteleg mai bine importanta periajului dentar si a sanatatii dintilor, cu cat evita formarea cariilor de biberon, cu cat consuma mai putine bauturi cu un continut ridicat de zahar, cu atat vor avea dinti mai sanatosi si un zambet mai frumos. Insa caria de biberon apare si din cauza consumului de lapte praf sau de mama, oferit inainte de culcare.

Medicii specialisti care isi desfasoara activitatea in clinica Excedent sunt suficient de bine pregatiti pentru a-i trata fara durere pe micuti, apropiindu-se de ei si insipirandu-le incredere.

Cauzele cariei de biberon si metode de tratament

Caria de biberon nu apare numai la copiii hraniti cu biberonul, ci si la copiii alaptati sau la cei care consuma foarte multe ceaiuri indulcite sau sucuri cu un continut mare de zahar. Slaba educatie in privinta igienei dentare la copilul mic este un alt factor care favorizeaza aparitia cariei de biberon.

Nu este nevoie de un diagnostic al unui specialist pentru a recunoaste caria de biberon, insasi parintii pot sa o observe si sa se adreseze apoi personalului clinicii Excedent pentru a o trata in mod corect. In primul rand, apar pete albe pe incisivii maxilari, care se transforma in pete maronii daca nu se intervine la timp.

In cazul in care nu sunt tratati, dintii incep sa se macine, iar copilul sa planga de durere. Din pacate, in ultima faza, poate aparea si un abces dentar, destul de greu de gestionat atat de parinte, cat, mai ales, de copil.

Pentru a preveni aparitia cariei de biberon, parintii trebuie sa ia in calcul diversificarea alimentatiei in mod corect, astfel incat copilul sa nu mai ceara foarte des biberonul pe timpul noptii. De asemenea, igiena efectuata in mod regulat si corect este la fel de importanta pentru a preveni caria de biberon.

Complicatiile care pot interveni daca nu se apeleaza din timp la ajutorul medicilor clinicii Excedent sunt destul de grave, incluzand afectarea pulpei dentare, abcesul vestibular, tumefactia partilor noi si pierderea mai devreme decat ar trebui a dintilor temporari, lucru care poate duce la deficiente estetice si fonetice, dar si la perturbari in masticatie si in eruptia dintilor permanenti.

Caria de biberon se trateaza incepand cu varsta de 2-3 ani, prin curatarea si plombarea dintilor afectati. Din pacate, majoritatea parintilor asteapta pana cand cariile sunt in stadiu destul de avansat si nu se duc la medic de la primele semne de imbolnavire dentara. Clinica Excedent este locul perfect unde micutii pot veni de mana cu parintii lor pentru a le fi tratata in mod corect caria de biberon.



Lasă un răspuns

Site creat de