Din Oras, Important

Câteva mii de persoane protestează în Cluj-Napoca împotriva legii graţierii şi amnistiei (VIDEO)

protest cluj 22 ianuarie

Câteva mii de persoane au ieşit, în stradă, şi în această seară în Cluj-Napoca. Clujenii protestează împotriva legii graţierii şi amnistiei, intens dezbătută în ultimele două săptămâni de social-democraţii ajunşi în fruntea Guvernului României. Potrivit unor cifre neoficiale, aproximativ 8000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj.

”Nu amnistie, hoții la pușcărie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”Cu așa un avocat, poporul riscă o condamnare”, ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, ”PSD — nu uita, țara asta nu-i a ta”, ”Jos Ciorbea”, ”Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta’‘ sunt câteva din scandările care se aud în centrul Clujului.

Manifestarea de la Cluj se desfăşoară pe traseul: Piața Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor (pietonal) – str. Baba Novac, cu restricționarea secvențială a circulației rutiere – Bd. 21 decembrie 1989, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră, sensul de mers spre cartierul Mănăștur – Piața Unirii, latura de est, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră.


Președintele Klaus Iohannis a ajuns si el în Piața Universității din Bucuresti. Acesta este acum în mijlocul protestatarilor.

Protestele au început în ţară după ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.Lasă un răspuns

Site creat de