Social & Cultura

Cauți o rochie de mers la nuntă? Iată la ce să te uiți

Cauți o rochie de mers la nuntă

După 2 ani de pandemie în care nu s-au putut organiza petreceri de nuntă, în 2022 numărul acestora au crescut substanțial după ridicarea restricțiilor. O dată cu începerea sezonului de nunți se aud petreceri în fiecare sfârșit de săptămână la Wonderland, Aroma, DaVinci și alte săli de nunți din Cluj-Napoca. Dar, după doi ani de pandemie, alegerea unei ținute poate fi dificilă, mai ales dacă nu ești la curent cu noile tendințe în materie de îmbrăcăminte. Pentru doamne și domnișoare alegerea unei ținute poate fi mai dificilă mai ales dacă se dorește evitarea purtarii unei singure rochii la mai multe evenimente. 

4 aspecte de luat în considerare în căutarea unei rochii pentru a participa la o nuntă

Participarea la o nuntă presupune socializare și dans, doar momentele în care se servește mâncarea sunt momente mai statice. Prin urmare, ar fi bine să alegi o rochie confortabilă, dar și care să se potrivească personalității tale. În același timp, o femei ar dori să fie elegantă și stilată cu o rochie care este în tendințe. Dacă ești în pană de idei, poți să te inspiri din modele de rochii elegante de la Atmospherefashion.ro.

1. Lungimea rochiei

În primul rând, lungimea rochiei ar trebui să fie în concordanță cu corpul și stilul tău, pentru a te avantaja. În al doilea rând, ar fi de luat în considerare perioada în care are loc nunta. Dacă nunta are loc la final de primăvară sau toamna, când temperaturile sunt mai scăzute atunci o rochie lungă ar fi de preferat. Tot o rochie elegantă lungă este mai adecvată dacă nunta începe seara și se preconizează că va dura până spre dimineață. În schimb, atunci când cresc temperaturile ar fi optimă o rochie mai scurtă, midi sau chiar mini.

2. Croiala rochiei

Sunt mai multe tipuri de croieli potrivite pentru o petrecere de nuntă. Poți alege o rochie cu croială tip sirenă, baby-doll, asimetrică, în formă de a, sau o croială liberă. Rochiile oversize au revenit în modă în anul 2022 și pot fi purtate la o nuntă în funcție de materialul din care sunt făcute. În timpul sezonului cald ar fi de preferat o rochie vaporoasă care ajută la eliminarea disconfortului cauzat de temperaturile ridicate. 

3. Culoarea rochiei

Pentru o rochie elegantă cel mai bine ar fi ca aceasta să fie într-o singură culoare sau în două culori. În 2022 se poartă ținute din culori intense și țipătoare, astfel că poți opta pentru o rochie din diferite nuanțe de verde, albastru, mov, galben sau roșu. Cu toții știm că este o regulă nescrisă de nu purta alb la o nuntă, deoarece această culoare ar trebui purtată doar de mireasă. În schimb, se pot purta rochii în culori pale, cum ar fi albastru pal sau roz pal. 

4. Materialul rochiei

În ceea ce privește materialul rochiei elegante, sunt o multitudine de variante din care poți alege, dar și în cazul acestui aspect ar fi bine să iei în considerare perioada în care are loc nunta. Materialele clasice pentru rochii elegante sunt matasea, satinul, tulle, și voalul. În cazul în care nunta va avea loc într-o perioadă în care temperaturile sunt mai scăzute poți alege o rochie din catifea sau brocard.

În concluzie, sunt multe variante de rochii elegante din care poți să alegi astfel încât să ți se potrivească cât mai bine. Luarea în considerare a lucrurilor prezentate mai sus asigură alegerea unei rochii elegante în care să te simți ca o femeie frumoasă și stilată. 

sursa foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de