Uncategorized

Cauti un butoi pentru vin? Vezi TOP motive pentru care cel din plastic este considerat cel mai bun

butoi pentru vin

Daca esti unul dintre gospodarii care fac vin de casa, e timpul sa descoperi care este cel mai bun recipient pe care il poti folosi pentru depozitarea bauturii obtinute. Principalele optiuni pe care le ai la indemana sunt: butoaiele din stejar, damingenele din sticla si butoaiele din plastic. Specialistii, insa, vorbesc despre dezavantajele pe care le intalnesc la recipientele din lemn si cele din sticla.

Daca cele un butoi din stejar este greu de curatat, unul din sticla este foarte usor de spart. Si totusi exista o varianta castigatoare. Afla care sunt principalele motive pentru care un butoi de vin din polietilena este o alegere cu adevarat inspirata.

  1. Nu altereaza gustul vinului

Spre deosebire de butoiul conceput din stejar, care are un risc crescut de contaminare cu bacterii ce pot sa altereze gustul vinului, recipientul din plastic elimina din start aceasta problema. Poti depozita in el orice cantitate de vin, de la 150 litri pana la 600 de litri, si sa te bucuri de savoarea autentica a gustului. Chiar daca butoiele din lemn pot impregna anumite arome, cum ar fi cea de vanilie, de cacao, de migdale sau de cafea, riscul de contaminare este mult crescut si – implicit – poti avea nesansa sa pierzi productia.

  1. Este foarte usor de curatat

Un alt avantaj esential pe care il ofera recipientul din polietilena este usurinta in curatare.  Nu trebuie sa iti faci probleme la acest capitol: nu sunt necesare nici produse, nici procedee speciale. Mirosul se elimina rapid, iar butoiul va arata ca nou dupa ce il speli. In comparatie, un butoi din lemn este dificil de curatat complet si necesita anumite categorii de produse special concepute in acest sens. Damigenele din sticla pot fi curatate cu usurinta daca forma permite acest lucru. De cele mai multe ori, capatul este prea ingust.

  1. Este rezistent in timp

Odata ce ai cumparat un butoi din plastic, il poti folosi multi ani in productia de vin sau tuica. Nu prezinta niciun risc de spargere, este usor manevrabil, se poate depozita oriunde si se remarca prin durabilitate. Poti spune ca ai facut o investitie de care te vei bucura in urmatorii ani, fara dar si poate. La polul opus, damigenele din sticla sunt cele expuse la un risc major de spargere in timpul manipularii. Sunt si mai greu de depozitat si necesita o atentie sporita. Asadar, iata ca plasticul castiga si din acest punct de vedere.

  1. Are un pret avantajos

Un alt motiv esential in procesul de achizitie este pretul. Nu trebuie sa scoti foarte multi bani din buzunar pentru a cumpara un butoi de plastic, motiv pentru care te poti descurca usor sa iti asiguri necesarul pentru o productie mai mare. Daca mai profiti si de reduceri, atunci poti sa faci cea mai buna investitie pe termen lung. Acorda o atentie sporita mediului de cumparare si asigura-te ca vei avea toate avantajele.Lasă un răspuns

Site creat de