Timp liber, Important

Cazările din Cluj în timpul festivalului Untold: mai costisitoare decât un sejur pe litoral

453 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cea de-a doua zi a festivalului UNTOLD

Perioada estivală aduce cu sine și startul sezonului de festivaluri. Alături de scăpările spre mare, numeroși români așteaptă cu nerăbdare să își vadă artiștii favoriți pe scenă. Printre festivalurile cu mare priză la public se numără Untold, desfășurat la Cluj, ocazie cu care prețurile la cazare în oraș cresc semnificativ.

În august, așa cum este obișnuit, Clujul devine gazda festivalului Untold, unul dintre cele mai apreciate evenimente muzicale ale țării. Pentru patru zile, centrul atenției în materie de distracție se mută în inima Transilvaniei. Sunt așteptați la Cluj Arena sute de mii de turiști, atât din România, cât și din străinătate, între 3 și 6 august.

Mulți dintre participanți și-au făcut planuri și au început să caute opțiuni de cazare. Anual, în timpul festivalului, prețurile la cazare tind să crească, însă, în acest an, acestea au cunoscut o creștere fulminantă. Proprietarii nu ezită să capitalizeze ocazia, cerând sume considerabile pentru câteva nopți de cazare.

Situația de pe piața imobiliară din Cluj este tensionată. Pe site-urile de specialitate, apar numeroase anunțuri cu spații de cazare disponibile în perioada festivalului Untold. Cei care nu sunt rezidenți clujeni încep să își caute un loc pentru a dormi în zilele de festival, pentru care însă trebuie să plătească sume mari.

Ca exemplu, un apartament de 56 de metri pătrați poate ajunge să coste mai mult decât o vacanță completă pe litoral, în perioada Untold 2023. Un proprietar este dispus să încaseze aproape 5.000 de lei pentru cazarea în timpul celor câteva zile de festival.

Mai precis, el oferă spre închiriere un apartament cu trei camere, cu o suprafață utilă de 56 de metri pătrați, situat aproape de Cluj Arena, locul desfășurării festivalului Untold, pentru suma de 4.997 de lei.

Anunțul prezintă detalii despre apartament: „Ofer spre închiriere un apartament de trei camere format dintr-un living open space cu bucătărie, baie, dormitor și birou. Suprafața utilă este de 56 de metri pătrați, localizat la aproximativ 10 minute de mers cu mașina de la Cluj Arena.

Dotări și facilități:

  • parcare privată
  • supermarket și farmacie la doar un minut distanță
  • mașină de spălat
  • baie cu cadă
  • wifi și toate facilitățile necesare
  • canapea extensibilă în living, potrivită pentru 3 persoane
  • pat în dormitor pentru 3 persoane
  • saltea pentru o persoană în birou

Capacitatea totală de cazare este de aproximativ 7 persoane (în funcție de confortul dorit). Pentru mai multe detalii, vă rog să mă contactați telefonic. Apartamentul este disponibil doar în perioada Untold. Preț: 4.997 lei, negociabil”, se menționează în anunț.

sursa: cancan.roLasă un răspuns

Site creat de