Din Oras

Cazier Cluj

cazier cluj

Cazierul judiciar este un document important care conține informații despre antecedentele penale ale unei persoane. Acest document este emis de către autoritățile din Cluj și poate fi solicitat atunci când o persoană dorește să obțină un permis de conducere, să se înscrie la o instituție de învățământ sau să obțină un job.

Obținerea cazierului judiciar din Cluj (cazier Cluj) este un proces simplu, care poate fi realizat online sau prin intermediul oficiului cazierului judiciar din oraș. Pentru a obține un cazier judiciar, persoană trebuie să prezinte o serie de documente, printre care:

  • actul de identitate (buletin sau pașaport);
  • adeverință care să ateste că nu mai are niciun dosar penal în curs;
  • o fotografie recentă (tip poștal).

În cazul în care o persoană are antecedente penale, acestea vor fi menționate în cazierul judiciar. Este important de menționat că, în general, antecedentele penale nu sunt considerate ca fiind o barieră în obținerea unui job sau în înscrierea la o instituție de învățământ, dar pot afecta în unele cazuri obținerea unui permis de conducere.

Pe lângă obținerea cazierului judiciar, persoanele din Cluj pot solicita și o verificare a antecedentelor lor penale prin intermediul unui serviciu oferit de către autoritățile din oraș. Acest serviciu poate fi folosit de către angajatori pentru a verifica antecedentele penale ale unui potențial angajat sau de către persoanele interesate să-și verifice propriile antecedente penale.

În concluzie, cazierul judiciar din Cluj (cazier Cluj) este un document important care poate fi solicitat atunci când o persoană dorește să obțină un permis de conducere, să se înscrie la o instituție de învățământ sau să obțină un job.

Începând cu data de 15 iunie 2020, certificatele de cazier judiciar (cazier Cluj) vor fi eliberate și la ghișeele:

  • din cadrul Secţiei 4 Poliţie, strada Bucium FN,
  • din cadrul Secţiei 6 Poliţie,  strada Observatorului, nr. 1,
  • din cadrul Secţiei 7 Poliţie, strada Traian Vuia, nr. 41-43, din municipiul Cluj – Napoca.

Programul de eliberare a cazierelor judiciare, în locaţiile mai sus menţionate, este în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Adeverinţele de integritate comportamentală şi certificatele de cazier judiciar multilingve se vor elibera în continuare doar la sediul Serviciului de Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din municipiul Cluj-Napoca, strada Corneliu Coposu, nr. 167, la sediul Poliţiei municipiului Cluj – Napoca.

Pentru înscrierea la şcolile de şoferi NU este obligatorie prezentarea certificatului de cazier judiciar, copia acestuia putând fi înlocuită cu o declaraţie pe propie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu se încadrează în prevederile legale privind interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice pot solicita eliberarea extrasului de pe cazierul judiciar, în baza consimţământului expres al persoanei, fără a mai fi necesară prezentarea persoanei la ghişeu.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de