Social & Cultura

Ce beneficii aduc îngrășămintele plantelor și solului

Ce beneficii aduc îngrășămintele plantelor și solului

Îngrășămintele organice complete (care conțin cei trei nutrienți primari: azot, fosfor și potasiu) oferă multe beneficii culturilor în comparație cu îngrășămintele chimice și chiar cu gunoiul de grajd.

Îngrășămintele organice asigură absența buruienilor sau a agenților patogeni. În plus, multe tipuri îngrășăminte organice nu sunt permise în agricultura ecologică: cele de la fermele intensive de animale sunt susceptibile de a fi contaminate cu antibiotice, reziduuri de pesticide ori metale grele.

Pe de altă parte, unele tipuri de îngrășăminte organice foarte bogate în macronutrienți, cum ar fi azotul, dacă nu sunt amestecate resturi vegetale mai sărace, tind să se dezechilibreze în ciuda compostării.

În ceea ce privește îngrășămintele sintetice, beneficiile sunt mai evidente, atât pentru cultură, cât și pentru mediu, pe termen scurt și mai ales pe termen lung.

Deși utilizarea îngrășămintelor anorganice contribuie la obținerea nutrienților imediat disponibili pentru plantă, nu este bine să le folosiți în mod excesiv sau deficitar.

Îngrășămintele chimice nu modifică solul

Pe lângă șansa de contaminare a apelor subterane și creșterea sărurilor toxice în sol atunci când sunt aplicate în cantități mari, îngrășămintele chimice au un risc semnificativ în degradarea solului, deoarece elimină microorganismele utile pentru nutriția plantelor. Îngrășămintele sintetice nu reușesc să modifice substratul, doar hrănesc planta.

Când se aplică îngrășămintele organice, microorganismele din sol le degradează până devin compuși solubili în apă de care profită plantele. O altă caracteristică valoroasă este că acest tip de îngrășăminte stimulează proliferarea ciupercilor responsabile pentru ca plantele să profite de nutrienți.

Astfel, îngrășămintele organice îmbunătățesc structura solului, ajută la reținerea nutrienților, permit fixarea carbonului în substrat și sporesc capacitatea culturii de a absorbi apa.

        Îngrașaminte foliare

Ogorul.ro îți vine în ajutor cu un tip modern de îngrăsăminte, și anume, îngrășăminte foliare.

        Ce sunt îngrășămintele foliare ?

            Practic, îngrășămintele foliare sunt produse concentrate ce conțin mai multe ingrediente active. Dar, pot conține și numai un ingredient. Clar este că potasiul joacă un rol important în evoluția plantelor. Astfel, ca sfat, pentru îmbunătățirea calității solului, adăugați un îngrășământ mineral natural bogat în Potasiu.

Spre deosebire de îngrășămintele clasice, acestea se aplică direct pe plante, prin pulverizare. În felul acesta, culturile vor absorbi doar nutrienții de care au nevoie, într-un mod mult mai eficient. Puteți aplica un îngrășământ foliar potrivit culturii în perioada de vegetație, în funcție de caracteristicile plantelor.

Toate tipurile de îngrășăminte foliare acționează (cu absorbție prin frunzele plantei respective) la nivel celular. Dar, în funcție de tipul ingredientelor din respectivul îngrășământ, comportamentul poate varia – poate aduce un aport important de nutrienți.

Produsele furnizate de ogorul.ro sunt fabricate conform unei tehnologii de ultimă generație și au o calitate ridicată. Îngrășămintele noastre foliare, spre deosebire de competitori, nu sunt toxice și nici poluante pentru plante sau sol. Sunt foarte practice și ușor de folosit. Folosiți întotdeauna numai distribuitori autorizați, produse promovate de companii de încredere, precum ogorul.ro ca să nu vă supuneți diferitelor riscuri.

Nu uitați că produsele fitosanitare trebuie aplicate în doze cât mai precise pentru rezultate complete și eficiență optimă. Așadar, ogorul.ro vă așteaptă să cumpărați cele mai bune produse pentru răsfățul plantelor dumneavoastră.

Imagine de Elsemargriet de la Pixabay



Lasă un răspuns

Site creat de