Social & Cultura

Ce cadouri corporate să nu le faci angajaților?

Ce cadouri corporate să nu le faci angajaților?

Sărbătorile Pascale, dar și venirea primăverii, sunt prilejul perfect pentru toate companiile să-și arate aprecierea față de angajații care, în condiții stresante, ore peste program și agitație, au ajutat la finalizarea proiectelor, la bunul mers al companiei și la îndeplinirea obiectivelor financiare propuse pentru anul în curs.

Pentru a fi profitabil, un business trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, printre care: să aibă manageri competenți, angajați dedicați (tot mai rari în zilele noastre), o misiune bine stabilită și să aducă inovații în mod constant. Dar, dintre toate aceste criterii, cea mai importantă este lăsată la sfârșit, și anume motivarea angajaților.

De cele mai multe ori, odată cu venirea sărbătorilor, angajații așteaptă să primească un cadou. O primă, un dar special, obiecte personalizate pentru birou, vouchere etc. De regulă, luna unei sărbători cum este Paștele este aglomerată oricum, iar managerii care caută cadourile perfecte ajung să fie stresați că nu găsesc darul perfect și ajung să le ofere drept răsplată oamenilor din subordine obiecte fără însemnătate sau utilitate.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care companiile le pot face este să ofere același cadou tuturor sau să facă discriminare pe bază de sex. Spre exemplu, femeilor să li se ofere o sumă de bani mai mică decât bărbaților, o sticlă de băutură pe care au găsit-o la reducere și comandă acum vodkă Belvedere sau chiar un cadou pentru copii, deși nu au unul.

Astfel de situații au fost întâlnite în cazul companiilor, iar rezultatul a fost ca angajații au preferat să plece din considerente culturale. Ca aceste lucruri să nu se întâmple este foarte important ca cei din HR să își cunoască angajații (cu atât mai mult dacă este o companie mică) și preferințele.

În cazul multinaționalelor, lucrurile se complică puțin, dar și aici există rezolvare. Spre exemplu, sunt o mulțime de magazine online care oferă coșuri cadou cu bunătăți românești, dar și internaționale, la prețuri extrem de tentante sau chiar pot organiza o petrecere corporate la care să se servească ​​băuturi alcoolice originale de pe finebar.ro.

Dar lista de sugestii de cadouri pentru angajați este mult mai mare și o vom explica imediat:

Sugestii de cadouri pentru angajați

Este foarte important ca un lider să își motiveze echipa. Angajații au nevoie de stimulente pentru a fi mai productivi, de un mediu de lucru plăcut, la care să revină fără a se simți stresați. Dar mai mult decât atât, este important ca ei să se simtă apreciați, să le fie recunoscute meritele și să simtă că fiecare membru este important în cadrul companiei.

Iată câteva sugestii de cadouri:

Suport pentru cărțile de vizită

Cărțile de vizită sunt necesare fiecărui angajat, cu atât mai mult dacă are atribuții de reprezentare a companiei în fața clienților sau în cadrul evenimentelor de networking. Ca darul să fie cu adevărat perfect, optează pentru suporturi de cărți de vizita originale, elegante, care să confere un aer profesionist.

Agende

Era tehnologiei nu ne impune că a venit vremea să renunțăm la hârtie. Și în cazul acesta, agendele personalizate sunt un bun cadou, dat fiind că simțim nevoia să scriem de mână, pentru a ne stimula creativitatea și motivația.

Pixuri personalizate

Alături de agende și port vizit, și instrumentele de scris personalizate cu numele angajatului sau logo-ul companiei sunt ideale.

Tichete, vouchere

Dacă cele de masă sunt destul de obișnuite, cele de cadou și vacanță îi disting pe angajatori; în plus, pentru angajatori ele aduc și un avantaj major, datorită scutirii integrale a contribuțiilor (astfel, companiile ajung să economisească până la 37%).Lasă un răspuns

Site creat de