Social & Cultura

Ce centrala Viessmann Vitodens alegi pentru confortul termic al casei talei?

centrala Viessmann Vitodens

Alegerea unei centrale termice pentru casa ta poate fi o sarcină dificilă, mai ales că trebuie să ai în vedere nevoile de încălzire, economie, ecologie și spațiu. Viessmann oferă o gamă largă de centrale termice cu condensare, concepute special pentru a satisface toate aceste nevoi. Cele două modele cele mai populare sunt Viessmann Vitodens 050-W (B0KA) și Viessmann Vitodens 100-W, cu plaje de putere similare. Alegerea dintre cele două modele poate fi determinată de caracteristicile lor și de nevoile tale specifice.

Centrale Viessmann Vitodens 050-W vs 100-W

Centrala Viessmann Vitodens, ambele modele de fapt – 050-W și Vitodens 100-W, e concepută  să ofere confort termic și apă caldă menajeră în case mono/ plurifamiliale.  Ambele modele sunt în tiraj forțat și funcționează în condensare, ceea ce le face eficiente și practice. Însă, există diferențe între cele două modele, în ceea ce privește puterea, plaja de modulare și robustețea pe termen lung.

Modelul Viessmann Vitodens 050-W este disponibil în trei variante de putere: 19 kW, 25 kW și 32 kW. Are o plajă de modulare de până la 1:8 și o pompă de circulație cu eficiență ridicată pentru economisirea energiei. Această centrală termică are o interfață WLAN integrată, oferind utilizatorului posibilitatea de a conecta sistemul de încălzire direct la internet. Astfel, utilizatorii pot opera încălzirea în mod ușor și intuitiv, folosind aplicația ViCare. Modelul Vitodens 050-W poate fi utilizat în patru moduri diferite de funcționare, oferind o flexibilitate sporită utilizatorilor.

Viessmann Vitodens 100-W

Pe de altă parte, modelul de centrala Viessmann Vitodens 100-W este construită pentru eficiență și are un control complet automat al cumbustiei Lambda Pro. Schimbătorul de căldură Inox-Radial din oțel inoxidabil și suprafața specială din oțel inoxidabil a arzatorului MatriX asigură durabilitatea și performanța ridicată pe termen lung a acestei centrale termice. Display-ul LCD cu afișaj pe 7 segmente și butoane tactile face ca operarea centralei Viessmann Vitodens 100-W să fie simplă și intuitivă.

Spațiu Redus

Pe de altă parte, Vitodens 100-W economisește spațiu și poate fi instalată în niște mici. Nu sunt necesare spatii libere laterale pentru service, toate conexiunile fiind ușor accesibile din față. 

În plus, centrala termică Viessmann Vitodens 100-W are un design compact și ergonomic, care economisește spațiu și o face potrivită pentru instalarea în nise mici. De asemenea, aceasta este certificată pentru a utiliza 20% hidrogen în gaze naturale, ceea ce o face o alegere ecologică și sustenabilă pentru încălzirea caselor.

În concluzie, atât centrala Viessmann Vitodens 050-W cât și Vitodens 100-W sunt modele excelente de centrale termice pe gaz, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru nevoile specifice ale utilizatorului. 

Dacă sunteți în căutarea unei centrale termice compacte, economice și cu o putere între 19 kW și   32 kW, modelul Viessmann Vitodens 050-W ar putea fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unei centrale termice cu o putere mai mare, cu o plajă de modulare mai mare și o serie de caracteristici avansate, modelul Viessmann Vitodens 100-W ar putea fi alegerea ideală pentru nevoile dumneavoastră. Indiferent de alegerea făcută, este important să consultați un specialist în domeniu pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru casa dumneavoastră.

Sursa foto: pixabay.comLasă un răspuns

Site creat de