Social & Cultura

Ce este berea?

studenţii consumatori de bere

În Europa centrală, se folosesc cuvintele “bière” (Franța), “birra” (Italia) or “beer” (Marea Britanie). Se crede că acest cuvânt a intrat în limba germană din latina vulgară, unde “biber” înseamnă “băutură” (în latină era “bibere”).

Beer sau Bière, cel mai important este că are gust bun. 

Vrei să știi cum este făcută berea?

Citește în continuare.

Berea este o băutură alcoolică nedistilată cu un gust amărui, care este făcută din boabe de orz încolțite sau alte cereale, al căror amidon este fermentat în apă conținând drojdie și adesea aromatizat cu hamei.

Dar asta zice Wikipedia…

Berea înseamnă mult mai mult decât atât, este băutura preferată a multor oameni în Europa.

În Spania, berea nu este doar o băutură, este o cultură. Spania este o țară producătoare de bere, această băutură este la fel de prezentă în toate regiunile țării ca și la nivel socio-economic. A devenit o băutură socială și transversală. Este băutura socială prin excelență; a înlocuit vinul de pe primul loc. 

Berea este mult mai mult decât o băutură în Belgia. Nu, nu este o instituție sau un simbol național. Aici nu este nimic mai lăudat decât cea mai bună bere din lume. 

Prin urmare, trebuie să spunem că este mult mai mult deoarece face parte din istoria și modul de viață al belgienilor. De fapt, această băutură se prepară pentru consumul personal în multe mănăstiri din țară încă din Evul Mediu. Astăzi există deja peste 1500 de tipuri diferite de bere în această țară și aproximativ 200 de fermieri care o prepară.

În Bruxelles, capitala Belgiei, berea este o atracție la fel de populară precum Atomium sau Grand Place. La doar câțiva pași de această minunată piață din Bruxelles se află cafeneaua Delirium, al cărei meniu de bere este un record de afacere iar tipurile de bere depășesc 2500.

Berea înseamnă socializare, organizarea de petreceri, meciuri de fotbal, discuții cu prietenii, etc. De aceea, este întotdeauna bine să ai bere acasă.

IMAGINEAZĂ-ȚI CĂ DAI O PETRECERE PE NEAȘTEPTATE

A început o petrecere acasă la tine pe care nu știai că o s-o dai?

Avem soluția pentru tine:

Mai întâi ar trebui să te gândești la câte persoane ar participa. Astfel, ai putea ști cam câtă mâncare și băutură ți-ar trebui. Poți prepara niște hamburgeri sau niște Taco pentru că sunt buni la orice petrecere. Iar în privința băuturii, n-ar fi rău să ai niște bere. Ca să nu produci mult gunoi, cel mai bine ar fi să ai un dozator de bere rece. Ai contribui la reducea poluării mediului prin folosirea unui număr mai mic de pet-uri. Un dozator de bere este cea mai bună soluție pentru petrecăreți și poate fi ușor comandat online aici. (https://www.keg-o-beer.com/bere-de-la-robinet/).

Te poți bucura de petrecere cu muzică, mâncare, băuturi, discuții, ce altceva ți-ai mai putea dori?

Ai deja totul pentru petrecere. Dar, nu uita, când consumi alcool, nu te urca la volan!Lasă un răspuns

Site creat de