IT

Ce este UX Design și de ce merită să ții cont de acesta?

Ce este UX Design și de ce merită să ții cont de acesta?

Atunci când vrei să investești într-un software dedicat afacerii tale sau să lansezi o aplicație destinată clienților, primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este reprezentat de nevoile și dorințele viitorilor utilizatori.

Experiența utilizatorului este esențială pentru ca proiectul tău să fie unul de succes și profitabil. Descoperă, așadar, ce anume reprezintă UX Design și de ce ar trebui să ții cont de principiile acestuia. 

Ce înseamnă UX (User Experience)?

UX, vine de la User Experience, adică experiența utilizatorului, în limba română. Prin definiție, UX reprezintă „ansamblul percepțiilor și reacțiilor unui utilizator rezultate în urma folosirii a unui produs, software sau serviciu”. Acesta însumează toate emoțiile, convingerile, preferințele, comportamentele și realizările care apar înainte, în timpul și după utilizarea unei aplicații.

Experiența utilizatorului este un factor cheie care determină dacă viitoarele Software Solutions ale companiei tale vor reprezenta o investiție profitabilă. Așadar, acesta este doar unul dintre motivele pentru care este esențial să ții cont de practicile UX Design atunci când vrei să lansezi un produs digital. 

Care este scopul UX Design?

Practicile UX Design se concentrează pe maximizarea aspectelor plăcute, satisfăcătoare, motivante, eficiente și productive ale utilizării viitoarelor tale Software Solutions. Spre exemplu, se asigură că aspectul software-ului este unul plăcut, că interfața sa este una intuitivă pentru utilizatori și că funcționează în mod optim. 

UX Design acoperă multe aspecte ale unui software, fiecare dintre acestea având ca scop facilitarea utilizării și asigurarea unei experiențe plăcute. 

Pentru ca soluția ta software să fie pe placul clienților, aceasta ar trebui să:

  • satisfacă nevoile utilizatorilor;
  • să fie fezabilă;
  • să fie sustenabilă.

Satisfacerea acestor trei aspecte poate garanta succesul pe termen lung al unor Software Solutions.

Caracteristicile unui software cu un bun UX Design

Ținând cont de obiectivele stabilite de UX Design, există câteva caracteristici ale unui produs care se caracterizează printr-un UX pozitiv, ghidat de perspectiva utilizatorului.

  • Pentru ca utilizatorul să-și poată îndeplini sarcina folosind un software, trebuie să se asigure funcționalitatea acestuia;
  • Pentru ca utilizatorul să continue să utilizeze software-ul, acesta trebuie să fie util și să furnizeze suficiente informații, prezentate într-o formă adecvată;
  • Pentru ca utilizatorul să obțină satisfacție din utilizarea aplicației, aceasta trebuie să fie intuitivă și ușor de utilizat;
  • Pentru a câștiga încrederea utilizatorilor, ar trebui să le oferi securitate și confidențialitate, dar designul grafic, conținutul și capacitatea de utilizare sunt, de asemenea, importante aici.
  • Și desigur – software-uri trebuie să fie valoros prin ceea ce oferă. 

Așadar, pentru a asigura succesul viitoarelor tale proiecte digitale, nu uita să iei în considerare principiile UX Design. Desigur, apelând la specialiști în Software Solutions, vei obține, cu siguranță, o aplicație sau un software pe măsura așteptărilor tale.Lasă un răspuns

Site creat de