Sport

Ce inseamna handicap asiatic la pariuri

Ce inseamna handicap asiatic la pariuri

Casele de pariuri pun la dispozitia jucatorilor in ziua de astazi o multime de optiuni interesante de pariere. Aceasta oferta diversificata de pronosticuri din care poti alege reprezinta un mare avantaj, deoarece in acest fel poti alege mai usor uneori pariurile castigatoare.

Un tip de pariu foarte interesant, care in ultimii ani a devenit tot mai popular in Romania este handicapul asiatic. Despre acest pronostic iti voi oferi detalii in randurile de mai jos si vei vedea exact ce inseamna si cum trebuie sa pariezi pe el.

Ce este handicapul asiatic?

Handicapul asiatic reprezinta un tip de pariu interesant, care face referire la rezultatul final al unui eveniment sportiv. Prin intermediul handicapului asiatic se acorda un avantaj sau un dezavantaj fictiv uneia dintre echipe sau unui jucator.

La scorul final al respectivului meci se adauga sau se scade handicapul pe care ai mizat, iar astfel se obtine scorul pe baza caruia se valideaza pariul tau.

Asadar, acest tip de pariu este extrem de util mai ales in cazul meciurilor dezechilibrate, la care cotele pentru rezultatul final sunt foarte diferite. In functie de modul in care anticipezi ca se va desfasura meciul, poti sa acorzi un handicap negativ pentru favorit sau un handicap pozitiv pentru “outsider”, astfel incat sa beneficiezi de o cota buna.

Liniile de handicap asiatic sunt diverse, astfel incat ai multe optiuni de configurare a pariului tau, despre care iti voi oferi detalii ceva mai tarziu in articolul de fata.

Unde poti paria pe handicap asiatic?

Tot mai multe agentii de pariuri au introdus in oferta acest tip de pariu. Astfel, handicapul asiatic este in ziua de astazi destul de raspandit, mai ales atunci cand vorbim de pariuri online. Daca vrei sa beneficiezi de o oferta bogata de handicap asiatic, disponibila pentru majoritatea evenimentelor sportive atunci iti poti face cont PublicWin, o agentie cu un nume important pe piata pariurilor din Romania.

Atunci cand vrei sa alegi o agentie la care sa pariezi, tine cont de faptul ca handicapul asiatic nu este tot una cu handicapul european. Vorbim de doua tipuri de pariuri diferite, iar handicapul asiatic este cel care iti ofera mai multe optiuni de pariere. Asadar, pentru a te bucura de o oferta bogata de pronosticuri din care poti alege, asigura-te ca site-ul pe care vrei sa joci are in oferta si pariuri pe handicap asiatic.

Tipuri de handicap asiatic

Inainte de a incepe sa pariezi pe asemenea pronosticuri trebuie sa stii exact cum functioneaza ele. Asadar, dupa cum ai aflat deja, vei intalni in oferta caselor de pariuri atat handicap asiatic pozitiv, cat si handicap asiatic negativ. Pe langa asta, handicapul asiatic se poate clasifica in 3 categorii, dupa modul de validare a pariurilor:

  • Handicap asiatic fara returnare de miza – este reprezentat de liniile de handicap de genul 0.5, 1.5, 2.5 etc.
  • Handicap asiatic cu returnare totala de miza – este reprezentat de liniile de handicap de genul 0, 1, 2 etc.
  • Handicap asiatic cu returnare partiala de miza – este reprezentat de liniile de handicap de genul 0.25, 0.75, 1.25, 1.75 etc.

Cel mai simplu vei intelege ce inseamna handicapul asiatic considerand un exemplu. Iti voi exemplifica luand in considerare un meci de fotbal (Real Madrid – Barcelona, de exemplu), insa trebuie sa stii ca handicapul asiatic este disponibil pentru multe alte sporturi, precum tenis, baschet, hochei, evident cu linii de valori diferite, in functie de sportul la care facem referire.

  • Handicap asiatic 0 – acest tip de handicap exclude practic rezultatul de egalitate dintr-un meci. Daca meciul pe care ai pariat se termina la egalitate, atunci vei primi banii inapoi. Castigi pariul daca echipa pe care ai pariat castiga meciul.
  • Handicap asiatic -1 – pariul este castigator daca echipa ta castiga la 2 sau mai multe goluri diferenta si primesti banii inapoi daca ea castiga la exact 1 gol avans.
  • Handicap asiatic -1.5 – castigi acest pariu daca echipa pe care ai mizat castiga meciul la 2 sau mai multe goluri diferenta.
  • Handicap asiatic +1.5 – acest pariu este castigator in cazul in care echipa pe care ai pariat nu pierde la mai mult de 1 gol diferenta. Deci ai asadar posibilitatea ca ea sa invinga, sa faca egal sau sa piarda la 1 gol, iar in toate aceste situatii tu vei castiga pariul.
  • Handicap asiatic -1.25 – acest pariu trebuie sa il privesti ca fiind practic o combinatie de pariuri: handicap asiatic -1 si handicap asiatic -1.5, miza specificata impartindu-se in mod egal pe cele 2 pronosticuri. Astfel, castigi pariul daca echipa pe care ai pariat castiga la 2 sau mai multe goluri diferenta. Primesti jumatate din miza inapoi daca echipa castiga la exact 1 gol diferenta si pierzi pariul in celelalte situatii.
  • Handicap asiatic +1.25 – ca si in exemplul de mai sus, acest pariu este compus practic din: handicap asiatic +1 si handicap asiatic +1.5. Pariul tau este castigator daca echipa ta castiga sau face egal, este pe jumatate castigator (jumatate din miza o primesti inapoi, iar cealalta jumatate este inmultita cu cota) daca echipa ta pierde la exact 1 gol diferenta si este pierzator in celelalte situatii.

Similar functioneaza si handicapurile de tipul 1.75, care practic sunt compuse din handicap 1.5 si handicap 2. Handicapurile fara returnare de miza, precum si cele cu returnare totala sunt extrem de simplu de inteles, iar pe baza lor vei putea intelege usor si pariurile pe handicap cu returnare partiala de miza.

Chiar daca la inceput modul de validare al acestor tipuri de pariuri poate parea ceva mai complicat, daca acorzi putina atentie vei intelege fara dificultati ce inseamna aceste pariuri, pe care ulterior sunt sigur ca le vei folosi intens, fiind foarte versatile si utile in multe situatii.Lasă un răspuns

Site creat de