Social & Cultura

Ce înseamnă și de ce trebuie să respecți normele PSI-SU în cadrul afacerii tale

PSI-SU

Riscul de incendiu poate apărea oricând atât în spații rezidențiale, cât și în cele profesionale, motiv pentru care persoanele responsabile de acestea trebuie să implementeze toate măsurile de protecție pe care le au la dispoziție pentru a-l diminua. În cazul afacerilor active care au cel puțin un angajat, indiferent de domeniul în care activează, legea impune un set general de reguli care trebuie aplicate întocmai pentru a crea un spațiu sigur pentru personal. Află cum poți beneficia de servicii PSI in Romania în așa fel încât să te asiguri că diminuezi riscurile și respecți legea fără niciun efort!

Ce înseamnă PSI

PSI este abrevierea folosită pentru a desemna domeniul de Prevenire și Stingere a Incendiilor, o componentă principală a Protecției Muncii, care are ca principal scop crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajați în așa fel încât aceștia să poată atinge randamentul maxim pe postul pe care îl ocupă. De la dotarea spațiului cu echipamente de protecție și stingere, până la eliminarea elementelor care prezintă risc pirotehnic, toate aceste acțiuni intră sub incidența PSI, serviciu care trebuie implementat și verificat de către o firmă de specialitate pentru a garanta eficiență și siguranță la standarde înalte.

Totalitatea măsurilor adoptate au în vedere și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, SU fiind cea de-a doua componentă a acestui domeniu. Altfel spus, specialiștii în protecția muncii trebuie să identifice, să evalueze și să minimizeze totalitatea riscurilor care pun în pericol personalul, fie vorba de declanșarea unui incendiu sau de o situație cu risc de accidentare sau îmbolnăvire.

De ce să alegi colaborarea cu Oustand

Domeniul PSI este reglementat de legea nr. 307 din 12 iulie 2006 care detaliază măsurile pe care fiecare angajator trebuie să le adopte și subliniază necesitatea delegării acestor responsabilități unor organe abilitate. Este necesar ca evaluarea riscurilor, crearea unor planuri de acțiune și evacuare specifice, instruirea angajaților, dar și dotarea cu echipamente de protecție să fie făcute de către specialiști în domeniu care au luat contact în repetate rânduri cu situații similare și pot să dezvolte o schemă de acțiune personalizată în vederea sporirii siguranței în mediul de lucru dat. Nerespectarea acestor obligații atrage amenzi a căror valoare este direct proporțională cu gravitatea abaterilor sau chiar suspendarea activității, în cazuri grave de încălcare a legii.

Outstand Safety Solutions este o firmă de Protecția Muncii cu peste 15 ani de experiență în domeniu, timp în care a ajutat zeci de companii din industrii diferite să facă față cu succes în fața pericolelor la care erau expuse. Îți oferă un portofoliu vast de servicii PSI pentru a obține acoperire pe toate planurile în fața riscului de izbucnire a unui incendiu de care poți beneficia în baza unei oferte personalizate pe care o poți obține prin completarea formularului de pe site.

Servicii PSI de care beneficiezi

O echipă de specialiști dedicați și dornici să te ajute se va prezenta la fața locului pentru a evalua în detaliu activitatea pe care o desfășori și mediul în care lucrează angajații în așa fel încât să poată determina care sunt pericolele specifice la care aceștia sunt expuși. Ulterior, în funcție de informațiile obținute vor:

  • desemna responsabili și structuri cu atribuții pentru protecție împotriva incendiilor;
  • întocmi documente de ordine interioară;
  • elabora planuri de acțiune și evacuare;
  • susține proceduri de instruire și verificare a cunoștințelor personalului;
  • dota spațiile de lucru cu stingătoare și elemente de protecție;
  • întocmi planuri de depozitare pentru depozitele cu materiale periculoase.

Combate riscul declanșării unui incendiu în cadrul companiei tale cu ajutorul serviciilor PSI personalizate oferite de Outstand Safety Solutions!

Image by FreepikLasă un răspuns

Site creat de