Social & Cultura

Ce pardoseală este potrivită în casa ta?

Ce pardoseala este potrivita in casa ta

In materie de pardoseli avem, in prezent, cea mai mare varietate de optiuni iar alegerea celei mai potrivite nu a fost deloc usoara. In functie de destinatie, am avut de ales intre cele mai uzitate dintre ele cum ar fi gresie, parchet, marmura, linoleum sau covor pvc.

In cazul primelor trei distinctia este clara, dar, care este diferenta intre linoleum si covor pvc? Multa lume considera ca denumirea de covor PVC este una mai academica pentru linoleum. Adevarul este ca intre cele doua produse exista diferente in ceea ce priveste durabilitatea si impactul asupra mediului ale materialelor din care sunt confectionate si, bineinteles, in ceea ce priveste pretul.

Ambele produse se intretin foarte usor si sunt mult mai igienice, deoarece se curata mai rapid si nu mai stocheaza praful asa cum o fac covoarele sau carpetele.

Un covor pvc (polyvinyl chloride) sau pardoseala de vinilin este un material folosit de mai bine de 50 de ani in toata lumea datorita pretului accesibil. Se regaseste sub forma modulara sau rola iar modelele sunt atat de calitate inferioara cat si de calitate superioara, acestea din urma avand o durata de viata aproximativ de 30 de ani.

In comparatie cu linoleumul, covorul PVC se aplica mai usor prin lipirea propriu-zisa cu adeziv, in comparatie cu linoleumul, care necesita taiere si portionare pentru a preveni formarea bulelor de aer.

Covorul din PVC este o alegere versatila, pretandu-se cu succes in mijloacele de transport in comun, institutii, clinici sau cabinete medicale, dovedind o mare rezistenta la uzura iar durabilitatea acestuia depinzand atat de calitatea materialului cat si de calitatea montarii. Specialiatii recomanda ca materialul sa fie montat pe suprafete perfect plane.

Desi pana nu demult, covoarele PVC erau cunoscute pentru continutul de fibre sintetice care nu erau biodegradabile, producatorii au dezvoltat, in ultimii ani, alte procese de fabricatie pentru un impact cat mai redus asupra mediului, folosind produse reciclabile.

Magazinul on line Home Expert, pune la dispozitia celor interesati de pardoseli de calitate, o gama variata din care vor putea alege, inclusiv de culoare rosie, iar consultantii Home Expert Magazin vor facilita procesul decizional al celor ce vor sa isi modernizeze locuintele si nu numai.

Aici vom gasi de la gresie si faianta, machete, parchet si pardoseli pentru terase si piscine, la linoleum si covor PVC de cele mai diverse modele si culori.

De exemplu, pentru cei care doresc un produs de calitate este pardoseala din PVC pentru cabinete sau clinici medicale, de culoare rosu, Prisma Stella 5. Aceasta este fabricata dintr-un material antibacterian, cu o mare rezistenta la trafic, usor de montat si de intretinut.

Prisma Stella 5 este un PVC eterogen, cu mai multe straturi de spuma PVC, intarite cu fibra de sticla pentru stabilizare, elasticitate si decor. Ultimul strat, este stratul de suprafata care va prelua solicitarile de trafic si care este prevazut cu sclipici pentru efect antimurdarire.Lasă un răspuns

Site creat de