Social & Cultura, Important

Ce poți face cu 10 lei în Cluj

Ce poți face cu 10 lei în Cluj

Cluj-Napoca devine pe zi ce trece un oraş tot mai costisitor. De la an la an, valoarea banilor se schimba, iar pentru mulţi dintre noi pare imposibil să ieşi în oraş cu doar 10 lei în buzunar.

Astăzi doresc să contrazic această replică și să vă arăt că și în unul dintre cele mai costisitoare orașe din țară poți ieși cu 10 lei și că nu mereu trebuie să dispui de sume mari de bani pentru a face lucruri interesante și plăcute.

Donează

Dacă simți că pe tine nu te ajută 10 lei sau te poți lipsi de ei, fă o faptă bună și ajută pe cineva care are nevoie. În Cluj sunt foarte multe asociații non-guvernamentale ce ajută persoane prin donații. Te poți abona chiar și la Crucea Roșie și lunar ți se vor retrage din cont 10 lei pentru a sprijini oamenii care au nevoie de acest lucru.

Vizitează muzee

Poate ți se pare imposibil, dar cu 10 lei poți vizita un muzeu sau chiar mai multe. Studenții/elevii, grupurile de mai multe persoane sau pensionarii primesc reduceri foarte mari la multe dintre muzeele din Cluj-Napoca. La Muzeul de Artă, prețul unei intrări variază între 8 și 6 lei; depinde tipul de expoziție pe care doriți să-l vizitați, permanentă/temporară. Reducerile pentru elevi/studenți/persoane cu dizabilități aduc prețul unei intrări la 2 sau 1,50 lei, pentru pensionari la 4 sau 3 lei, iar pentru grupuri de zece persoane prețul poate fi redus până la 6 sau 4,50 lei. Același gen de reduceri se fac și în alte muzee precum: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei etc.

Mergi la teatru sau la film

De această dată studenții au din nou noroc. Vrei să îți impresionezi prietena sau v-ați săturat să stați în pat în fața unui laptop, dar nu dispui de foarte mulți bani? Ai noroc! Teatrul Național Cluj-Napoca și Cinema ARTA oferă studenților/elevilor reducere a biletului, ceea ce îl face să coste doar 10 lei. Petrece o seară liniștită vizionând artiști care joacă pe scenă sau filme artistice care rulează pe ecran. Momentan cinematografele sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19, dar poți face aceste lucruri după ridicarea tuturor restricțiilor.

Petrece o zi relaxantă în Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este printre cele mai frumoase din țară. Aici poți vedea serele ce ascund diferite specii de flori, te poți plimba prin parc și te poți bucura de aer curat. Este un loc relaxant și liniștit, potrivit pentru o zi de weekend. Adulții pot intra cu doar 10 lei, copiii și studenții din afara Universității Babeș-Bolyai cu 5 lei, iar studenții de la UBB au intrarea gratuită.

Ieși în oraș cu 10 lei

Pare imposibil de crezut, dar chiar poți ieși în oraș cu prietenii cu doar 10 lei în buzunar. La o cafenea modestă, îți poți petrece după-amiaza alături de prieteni, consumând o cafea, un ceai sau un suc. Dacă ai noroc și te afli într-un asemenea loc la anumite intervale orare, de obicei dimineața sau după-amiaza, poți beneficia de oferte precum: cafea+apă+croissante la doar 8/10 lei.

Distrează-te cu 10 lei

Ai avut o săptămână grea și obositoare, simți nevoia de relaxare alături de prietenii tăi și ți-ai dori să te distrezi într-un mod fascinant, dar ai în portofel doar 10 lei. Nu te panica! Poți planifica cea mai mare distracție cu doar 10 lei. Vă întâlniți mai mulți prieteni, fiecare își pune la bătaie ultimii 10 lei și organizați un grătar sau un picnic. Muzică pe fundal, voie bună și câteva cumpărături, te relaxezi și te distrezi alături de cei dragi.Lasă un răspuns

Site creat de