De Vazut

Ce reprezinta operatia de sinus lift, necesara in anumite cazuri inainte de inserarea unui implant dentar?

operatia de sinus lift

Tratamentul cu implant dentar reprezinta solutia optima pentru toate persoanele de varsta adulta care, indiferent de motiv, si-au pierdut unul sau mai multi dinti. Un surub realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman este inserat pentru a inlocui radacina dintelui pierdut, iar apoi sustine cu succes o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.

Persoanele care se prezinta la o clinica stomatologica la putin timp dupa pierderea dintelui pot sa aiba parte rapid de un implant dentar Dental Premier inserat direct in os, datorita faptului ca maxilarul lor nu a fost afectat de existenta indelungata in cavitatea bucala a unui spatiu gol.

In schimb, daca se intarzie vizita la medicul de specialitate, lipsa pe termen lung a dintelui afecteaza calitatea si cantitatea oaselor, ceea ce face ca suruburile sa nu aiba suficient suport din partea osului alveolar. Situatia apare mai ales cand se doreste inlocuirea unor molari sau premolari.

In astfel de cazuri, inserarea are loc intr-o zona in care radacinile molarilor sunt situate in imediata apropiere a sinusurilor maxilare. Acestea sunt doua cavitati pline cu aer, situate in interiorul maxilarului superior, de o parte si de alta a nasului. Radacinile molarilor tin in pozitie corecta sinusul, insa odata cu pierderea dintilor acesta incepe sa coboare, ceea ce duce la resorbtia osului alveolar. Inserarea unui implant dentar in astfel de cazuri duce la perforarea membranei sinusale si risca sa aiba ca rezultat un implant instabil, care in final se pierde.

Pentru a remedia situatia, se apeleaza la o interventie de sinus lift. Iata in ce consta procedura si prin ce metode poate fi realizata!

Ce reprezinta operatia de sinus lift?

Interventia are drept scop cresterea cantitatii de os din zona posterioara a maxilarului superior si crearea unui suport stabil pentru a insera un implant dentar care sa reziste fara probleme timp indelungat. Exista doua posibilitati diferite de realizare a unui sinus lift: intern si extern. In ambele cazuri, procedura este total nedureroasa, deoarece pe durata desfasurarii ei pacientul este anesteziat.

Varianta interna se realizeaza atunci cand este inlocuit un numar mic de dinti si cand exista o cantitate de os alveolar suficienta, fiind necesara o aditie de numai 1-2 milimetri. Procedura este putin invaziva,  iar accesul catre mebrana sinusala se realizeaza de obicei prin locul extractiei dentare. Permite inserarea imediata a unui implant dentar.

In schimb, un sinus lift extern este recomandat in cazul resorbtiilor osoase provocate fie de pierderea dintilor, fie de problemele parodontale, atunci cand osul are o lungime mai mica de 7 milimetri.

In functie de cantitatea de os existenta anterior interventiei, suruburile pot fi inserate fie imediat, in aceeasi sedinta, fie se asteapta aproximativ 6 luni, pentru ca osul sa se formeze. Dupa inserare urmeaza o perioada de vindecare, care in unele cazuri poate fi accelerata cu ajutorul tehnologiei PRGF, bazata pe izolarea din sangele pacientului a plasmei imbogatite in factori de crestere, raspunzatori de regenerarea tesuturilor.

Astfel, procedura de sinus lift face posibila interventia cu implant dentar chiar si pentru acei pacienti afectati de fenomenul de resorbtie osoasa. Odata ce beneficiaza de acest tratament revolutionar, calitatea vietii se va imbunatati considerabil, pe termen lung!Lasă un răspuns

Site creat de