Sport

Ce se întâmplă la Chelsea? De ce au londonezii un sezon de coșmar

chelsea

Chelsea, una dintre echipele de top din Premier League, se confruntă cu un sezon mai puțin impresionant în 2023/2024 din mai multe motive. Analiza performanței lor și a statisticilor oferă o perspectivă mai clară asupra motivelor pentru care nu se bucură de un sezon grozav.

Care sunt așadar factorii care au transformat în acest sezon dintr-unul al așteptărilor mari într-unul al marilor dezamăgiri pentru fanii echipei de pe Stamford Bridge? Situația e complicată. Dacă ești interesat de Premier League, dar și de pariuri sportive pe fotbal de pe sportingbet.ro, ar trebui să ai toate informațiile necesare la dispoziție pentru a înțelege de ce nu este o idee bună să pariezi pe echipa londoneză în acest sezon.

De ce Chelsea este departe de gloria de altădată. Cum s-a ajuns aici

Primul factor major este schimbarea proprietarului clubului. În 2022, după sancțiunile impuse fostului proprietar, Roman Abramovich, Chelsea a trecut printr-o perioadă de tranziție sub noua conducere a lui Todd Boehly. Această schimbare a adus o perioadă de incertitudine la club, care a avut un impact asupra performanței echipei​​.

În plus, Chelsea se confruntă cu pierderea unor jucători cheie precum Kai Havertz și Mason Mount. Plecarea acestor jucători a afectat capacitatea ofensivă a echipei, care a înregistrat un număr scăzut de goluri marcate în sezonul trecut​​. Statisticile pentru sezonul 2023/24 arată că Chelsea a avut o formă medie, cu 4 victorii, 4 egaluri și 5 înfrângeri, plasându-se pe locul 12 din 20 de echipe în Premier League. De asemenea, forma lor acasă a fost slabă, cu doar 1 victorie, 3 egaluri și 3 înfrângeri​​.

Analiza statistică a golurilor marcate și primite de Chelsea arată un echilibru destul de fragil. Echipa a marcat în medie 1.69 goluri pe meci, în timp ce a primit 1.54 goluri pe meci. Aceasta indică probleme atât în ofensivă, cât și în defensivă, ceea ce explică, în parte, performanța lor mai puțin convingătoare​​.

Alte aspecte care au contribuit la sezonul mai puțin reușit includ adaptarea la stilul de joc al noului antrenor, Mauricio Pochettino, precum și necesitatea de a găsi o coeziune între jucătorii noi și cei existenți. Deși Chelsea rămâne una dintre favoritele în cotele pentru viitorul sezon al Premier League, acești factori au avut un impact clar asupra capacității lor de a concura pentru titlu în acest an​​.

În concluzie, Chelsea se confruntă cu o serie de provocări în sezonul 2023/2024, inclusiv schimbări în conducere și în lotul de jucători, precum și adaptarea la un nou stil de joc sub un nou antrenor. Aceste aspecte au influențat negativ performanța echipei, reflectându-se în rezultatele lor până acum în sezon.

Photo by Abigail Keenan on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de