Uncategorized

Ce se mai întâmplă în Cluj, Capitala Europeană a Tineretului , in această toamnă

unnamed

Sub sloganul „Vine toamna, bine-mi pare, Cluj 2015 evenimente multe are” Echipa Cluj 2015 va prezinta o parte din evenimentele ce urmează la începutul toamnei în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului.

Echipa Day 15 propune pentru luna septembrie o nouă intervenție în spațiul public, temporară, ce urmărește să atragă atenția comunității locale cu privire la modul în care folosim spațiul comun fiecare dintre noi. De data aceasta, echipa de tineri arhitecți și entuziaști din spatele proiectului Day 15 propun clujenilor un exercițiu de imaginație:

Cum ar fi să avem la Cluj un alt fel de piețe volante? Piețe în care să mergem cu mare drag, în care să ne facem prieteni, să ne cunoaștem vecinii, să mâncăm sănătos și să ne petrecem timpul liber… fain. Indiferent de vârstă. Cum ar fi să avem astfel de piețe în fiecare cartier și să ne mândrim cu ele în toată Europa? 

Day 15 septembrie – La Piața mobilă va fi cel mai delicios Day15 de până acum!
Vei avea parte de o activitate aparent trivială, transformată de echipa Capitalei Tineretului într-o experiență inedită, cu multe activități pregătite pentru fiecare în parte.

 • activități în aer liber pentru copii, tineri, adulți și vârstnici și jocuri pentru toate vârstele
 • picnic alături de vecini
 • meniuri gătite pe loc chiar din alimentele vândute la piață
 • cursuri de pregătire și preparare a unor produse tradiționale
 • îndeletniciri ale meșteșugarilor

De ce o piață mobilă? De ce acum? De ce aici?

 • revitalizează spațiul public
 • revitalizează relațiile dintre locuitori, cât și cele dintre orășeni și producătorii din zonă
 • funcționează ca o completare a piețelor fixe
 • contribuie la o acoperire mai largă la nivel de oraș și consumatori
 • oferă o alternativă la supermaket-uri
 • promovează sănătatea publică
 • realizează o legătură între economia rurală și cea urbană
 • promovează producătorii locali și regionali
 • în ultimii patru ani, la Cluj-Napoca, numărul și frecvența piețelor mobile au scăzut

„Ne dorim ca acest concept să fie tot mai răspândit și tot mai popular, așa că, în luna septembrie încercăm să oferim un exemplu despre ce poate însemna o piața mobilă pentru comunitate. Exemplu ce sperăm să fie dezvoltat pe mai departe fie de tineri, de comunitate sau de autorități” spun organizatorii.

unnamed (2)


 

Cercul de Donatori Cluj este un eveniment remarcabil de strângere de fonduri, organizat periodic de membra Federației Share Cluj-Napoca, Fundația Comunitară Cluj și care vizează în principal donatorii individuali.

Proiectele/ideile de proiect vor fi prezentate sub forma unui pitch în 6 minute, urmate de alte șase minute de întrebări și răspunsuri în cadrul evenimentului de strângere de fonduri.

Cine poate aplica? Organizațiile sau grupurile de inițiativă care își desfășoară activitatea în Cluj-Napoca. Proiectele propuse pot viza mai multe domenii. Aici găsești lista cu aceste domenii, formularul de aplicare și calendarul proiectului.

Termenul limită pentru înscrierea proiectelor: 31 august 2015
Buget proiect: 5.000 lei.

unnamed (1)


 

Festivalul George Enescu este unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa și are loc la fiecare doi ani, la București, în onoarea compozitorului George Enescu, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români din toate timpurile.

Dacă nu ajungi la Sala Ateneului Român (București), Cinema Victoria de la Cluj-Napoca ne pune la dispoziție o selecție de concerte din cadrul festivalului, LIVE, în perioada 30 august – 20 septembrie.

Biletele pentru concertele transmise în cinematograf vor putea fi achizitionate de la casa de bilete ale cinematografului Victoria.

unnamedLasă un răspuns

Site creat de