IT

Ce spun jucătorii: se simt mai bine când stau pe un scaun de gaming sau îl preferă pe cel de birou?

scaun de gaming

Industria de gaming este printre puține ramuri care a cunoscut o ascensiune fără precedent. Dovadă stau numeroasele turnee de gaming, premii substanțiale, dar și o piață de accesorii dedicate în continuă diversificare.

Între pasionații de jocuri și gamerii profesioniști se ridică, totuși, o întrebare – ”care este mai confortabil pentru sesiunile lungi de joc – scaunul de gaming sau cel de birou?”.  Firește, orice împătimit al jocurilor îți va spune că secretul unei sesiuni reușite constă în locul în care stai, respectiv scaunul.

Scaunele de gaming, al căror design este extrem de atractiv, cu funcții adaptate nevoilor jucătorilor, par să domine piața. De cealaltă parte, modelele de birou au fost preferatele multora pentru confortul și ergonomia lor încă dinainte ca gaming-ul să devină un fenomen global. Ambele tipuri de scaune au evoluat odată cu nevoile utilizatorilor lor, integrând tehnologii și materiale inovatoare pentru a le maximiza confortul.

În final, ce model este preferat de jucători?

Să vorbim puțin despre istoria scaunelor de gaming

La origine, scaunele de gaming au fost create pentru a satisface nevoile unui grup de nișă: jucătorii profesioniști de e-sport, care își petrec nenumărate ore în fața ecranului, deci confortul devine o prioritate absolută.

Primele scaune de gaming au fost inspirate de modelele din mașinile de curse, ceea ce explică designul lor distinctiv și interpretat, adesea, ca fiind agresiv. Jucătorii profesioniști de e-sport au fost printre primii care au avut nevoie de un scaun care să le ofere confortul necesar pentru a performa la cel mai înalt nivel în competiții care durează ore întregi. Astfel, scaunele de gaming au fost inițial create pentru acești jucători de elită, având în vedere sprijinul lombar și ergonomia.

Pe măsură ce popularitatea gaming-ului a crescut, și cererea pentru scaune de gaming a urmat aceeași traiectorie. Producătorii au început să ofere o varietate de modele, adaptate nevoilor fiecărui jucător. De la scaune pentru gaming pe PC, la cele pentru console și chiar scaune destinate realității virtuale, piața este înțesată de opțiuni.

Care sunt caracteristicile scaunului de gaming?

În primul rând, fiecare detaliu al acestora a fost gândit pentru a optimiza confortul și experiența jucătorului. Dar ce le diferențiază de alte tipuri de scaune este design-ul. În culori vibrante și logo-uri strălucitoare, aceste scaune au fost concepute pentru a atrage atenția și a se potrivi cu estetica modernă a echipamentelor de gaming.

Pe lângă estetică, scaunele de gaming vin adesea echipate cu multiple caracteristici tehnologice avansate: difuzoare integrate, funcții de vibrație care reacționează la acțiunile din joc, amplificând astfel realismul, porturi USB și suporturi pentru căști.

În comparație cu scaunele tradiționale, cele de gaming sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, concepute pentru a rezista uzurii. Pielea sintetică, spuma cu memorie sau țesăturile respirabile sunt doar câteva dintre opțiunile pe care jucătorii le pot alege.

Un alt aspect vital al scaunelor de gaming este capacitatea lor de a se ajusta în funcție de nevoile specifice ale utilizatorului. Acest lucru este crucial, având în vedere orele lungi pe care jucătorii și le petrec în fața ecranului.

Scaunul de birou, alegerea jucătorilor aflați la început de drum

Spre deosebire de designul viu colorat al scaunelor de gaming, modelele de birou sunt concepute pentru a se integra într-un mediu de lucru formal. Din acest motiv, liniile sunt simple, culorile neutre.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale scaunelor de birou este ergonomia lor avansată. Mulți producători au investit sume considerabile în cercetare pentru a dezvolta scaune care să susțină corect coloana vertebrală, să minimizeze punctele de presiune și să promoveze o postură sănătoasă.

Spre deosebire de scaunele de gaming, care pot fi destul de masive, multe scaune de birou sunt concepute pentru a fi flexibile și adaptabile. Acestea pot fi ușor de ajustat, mutat sau stocat, făcându-le ideale pentru spații mici sau pentru medii de lucru în care mobilitatea este esențială.

Ce spun jucătorii?

Jucătorii care preferă scaunele de gaming susțin că acestea le oferă un nivel de confort pe care scaunele de birou nu îl pot egala. În plus, au afirmat că se simt și mai motivați.

Jucătorii care aleg scaunele de birou argumentează că, deși scaunele de gaming sunt estetic plăcute, ele par prea ferme sau nu suficient de ajustabile. Unii au menționat, de asemenea, că preferă designul mai discret al scaunelor de birou.

Photo by Amanz on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de