Social & Cultura

Ce sunt bucătăriile modulare și cum te ajuta dacă nu dispui de mult spațiu?

bucatarii modulare

În prezent, amenajarea bucătăriilor aduce cu sine o multitudine de idei menite să ne ajute să exploatăm cât mai eficient spațiile. Una dintre cele mai eficiente soluții de amenajare a bucătăriilor este alegerea bucătăriilor modulare sau a mobilierului modular. Află ce sunt bucătăriile modulare și cum te pot ajuta acestea mai ales dacă beneficiezi de o bucătărie mică!

Ce sunt bucătăriile modulare?

Bucătăriile modulare reprezintă elemente de mobilier cu dimensiuni standard, ce pot fi utilizate în aproape orice context de amenajare. Avantajul major al acestor tipuri de mobilier este acela că poți beneficia de bucătării modulare într-un timp mai scurt față de realizarea mobilierului tradițional, dar și de un preț mai mic.

Cum te ajută bucătăriile modulare în cazul unui spațiu mai mic?

Bucătăriile mici sunt specifice în general apartamentelor vechi de bloc, acolo unde din proiectare a fost nevoie de amenajarea spațiului într-un mod cât mai eficient și rațional. În cazul bucătăriilor realizate în apartamente noi sau chiar în cazul bucătăriilor pentru case, spațiul este gândit să fie mult mai amplu, însă aceste cazuri sunt mult mai puține.

O bucătărie mică va condiționa destul de mult dispunerea mobilierului, așadar mobilierul modular rezolvă această situație. 

Mobilierul modular are dimensiuni standard, iar dispunerea acestora facilitează eficientizarea spațiului. Indiferent de tipul bucătăriei și de dispunere, vei vedea că mobilierul modular se potrivește foarte bine și, mai mult decât atât, el pune foarte mult în valoare caracteristicile bucătăriei.

Tot ce trebuie să faci este să măsori foarte bine spațiul, astfel încât să ai o imagine dimensională reală cu privire la mobilierul de care vei avea nevoie. Pentru că dimensiunile sunt standard, vei vedea că unele modele se poate să nu încapă în bucătăria ta în configurația recomandată de către producător, însă pentru că vorbim despre elemente modulare, acestea oferă și o libertate foarte mare în ceea ce privește amenajarea.

Astfel, unele corpuri pot fi poziționate distinct, în funcție de design-ul unei bucătării mici, în vreme ce la alte poți renunța. Opțiunile de amenajare sunt nenumărate și îți permit să transformi chiar și cele mai mici bucătării în spații cu adevărat estetice și organizate.

Bucătăriile modulare versus bucătăriile la comandă

Bucătăriile modulare te pot ajuta mai mult decât mobilierul la comandă, iar aici discutăm despre realizarea în sine a mobilierului. Deși mobilierul la comandă este croit pe dimensiunile și forma bucătăriei tale, acest lucru se transformă într-un dezavantaj în cazul bucătăriilor mici. 

Se poate ca la un moment dat să dorești să schimbi aspectul bucătăriei tale, iar mobilierul la comandă este greu de folosit într-un alt mod față de cum a fost proiectat. Acest lucru înseamnă adesea că el devine inutil, ceea ce se traduce prin bani cheltuiți pe care nu îi poți recupera. 

În același timp, mobilierul modular este util pentru că îți permite să îl așezi așa cum vrei, pe ce perete vrei, fără a fi nevoit să cheltui mai mult cu acest proces. 

Chiar și din punct de vedere al costurilor, vorbim despre avantaje la nivelul mobilierului modular, deoarece acesta costă mult mai puțin decât mobila la comandă, costurile de producție fiind mult mai mici. 

În plus, în unele situații nici nu vei găsi firme care să realizeze mobilier la comandă pentru suprafețe mici, iar opțiunea cea mai avantajoasă este, firește mobilierul modular. 

Mobilierul modular este una dintre cele mai bune alegeri pentru bucătăria ta. Durabil, rezistent, estetic și mult mai puțin costisitor, mobilierul modular îți permite să amenajezi orice bucătărie în mod corect, inclusiv pe cele de dimensiuni mici.

Photo by Naomi Hébert on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de