Social & Cultura

Ce suprafete curata cel mai bine un mop cu aburi?

mop cu aburi

Utilizarea puterii de curatare a aburilor in locul substantelor chimice este o alegere ecologica cu multe beneficii. Folosit pe suprafetele adecvate, un mop cu aburi poate inlatura eficient petele rezistente, murdaria, mucegaiul, acarienii de praf si pana la 99% din germenii si bacteriile care exista intr-o casa, inclusiv salmonella, E. Coli, Staphulococcus.

Prin urmare, este un accesoriu ideal pentru curatenia saptamanala, dar si pentru igienizarea podelelor si, in functie de model, a tapiteriei, a ferestrelor, a oglinzilor sau a obiectelor sanitare. Insa, folosirea lui pe anumite tipuri de podele poate face mai mult rau decat bine.

Citeste randurile urmatoare pentru a afla pe ce suprafete poti folosi un mop aburi si cum ar trebui sa il utilizezi.

Ce pardoseala este sigura pentru curatarea cu aburi?

Principiul de functionare al acestui mop se bazeaza pe producerea aburilor sub presiune si utilizarea lor pentru a inmuia petele rezistente si a patrunde si curata chiar si crapaturile si rosturile greu accesibile. Insa, podelele din lemn, care nu sunt bine finisate si sigilate si au goluri sau fisuri, sunt vulnerabile si se pot deteriora rapid in timpul acestui proces. Totodata, nu se vor utiliza aburii pentru a curata suprafetele care se pot deforma la caldura, precum cele acoperite cu vinil.

Majoritatea expertilor in pardosele nu recomanda folosirea unui mop cu aburi pe pardoselile din lemn sau pe cele laminate, placi sau scanduri de vinil. Chiar si podelele din lemn de esenta tare, oricat ar fi de bine finisate, pot avea fisuri si crapaturi fine, aproape invizibile si, daca se va folosi aburul, se vor umfla, deforma si delamina, daunele fiind foarte mari.

Prin urmare, poti folosi fara probleme un mop cu aburi pe suprafetele acoperite cu dale de piatra, gresie sau ceramica. De asemenea, unii producatori de parchet laminat sau alte tipuri de pardoseli din lemn acoperite cu un strat de protectie sustin curatarea cu aburi, dar numai la presiuni medii sau mici.

Ce suprafete curata cel mai bine un mop cu aburi?
mop aburi

Invata sa il folosesti corespunzator!

Daca ai decis sa achizitionezi un mop cu aburi, vei avea de ales dintr-o gama diversificata de stiluri, dimensiuni si caracteristici, unele mai puternice si mai eficiente decat altele! Insa, indiferent de modelul ales, pentru a beneficia de toate avantajele acestuia si a nu deteriora suprafetele, este bine sa tii cont de cateva sfaturi utile.

Incepe prin a pregati podeaua

Puterea de curatare a acestui instrument se va vedea mai bine pe suprafetele care au fost maturate sau aspirate inainte. Astfel, pregatind terenul si indepartand mizeria si praful, aburii vor putea actiona mult mai eficient.

Daca podeaua nu este curata, aburii fierbinti vor imprastia murdaria pe toata suprafata si, in loc sa o curete, o vor murdari si mai tare. De asemenea, daca podeaua este foarte murdara, inainte de utilizarea aburilor, aceasta ar trebui curatata prin metodele traditionale.

Foloseste mai multe capete de mop

Daca vrei ca podeaua sa straluceasca de curatenie, este bine sa ai la indemana mai multe capete curate de mop pe care sa le poti schimba imediat cum se murdaresc. Astfel, poti avea garantia ca vei reusi sa indepartezi eficient toate petele si mizeria si, totodata, ca suprafetele vor fi bine sterilizate.

Daca il vei folosi adecvat si numai pe suprafetele care nu prezinta risc de deteriorare la aburi si la caldura, un astfel de mop poate fi instrumentul ideal pentru curatenia saptamanala si intretinerea podelelor! Alege sa il folosesti si tu si bucura-te de toate beneficiile pe care le ofera curatarea cu aburi!

Articol realizat de www.iagency.roLasă un răspuns

Site creat de