Social & Cultura

Ce tipuri de aparate de cafea există și ce să alegi pentru angajații tăi?

Ce tipuri de aparate de cafea există și ce să alegi pentru angajații tăi?

Cafeaua de la serviciu este un ritual. O cană de cafea de calitate, bine preparată, îți poate oferi acea energie de care ai nevoie pentru a începe o nouă zi de lucru, pentru a oferi tot ce este mai bun dintr-o întâlnire de afaceri, sau pentru a duce la bun sfârșit un proiect istovitor. Pentru a consolida echipa cu care lucrează, tot mai mulți angajatori pun la dispoziția angajaților o serie de beneficii care să le facă mai plăcut timpul petrecut la serviciu. Între acestea, părerea unanimă este că pe primul loc se află cafeaua. Întrucât în piață există o mulțime de produse, în cele ce urmează îți prezentăm câteva tipuri de aparate de cafea, ca să-l poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine afacerii tale. Cele două mari categorii care diferențiază aceste electrocasnice sunt în funcție de metoda de preparare: cafetiere și espressoarele care se împart la rândul lor în mai multe tipuri.

Tradiționala cafetieră

Filtrul de cafea este acel aparat electrocasnic care a trecut cu bine peste toate evoluțiile tehnice consemnate după inventarea sa. Și nu au fost puține de la sfârșitul secolului al 18-lea până acum. Principiul de bază al obținerii cafelei filtrate a rămas același, doar funcțiile de folosire se adaptează permanent. Dacă ai o echipă pentru care ritualul pregătirii cafelei de dimineață începe cu apăsarea butonului cafetierei, vei găsi o varietate de produse cu opțiuni în ceea ce privește timpul de preparare, nivelul de aromă, filtre de apă, funcții de menținere a temperaturii și aromei, sisteme antipicurare, cu râșniță încorporată sau afișaj digital.

Espressor manual

Espressorul manual prepară băutura cu ajutorul aburului trecut cu presiune printr-o cupă în care se află cafea. Toate modelele noi respectă tiparul primului aparat inventat, permițând utilizatorului să aplice manual presiunea necesară producerii unui espresso perfect. Espressorul manual se potrivește nostalgicilor care simt nevoia să se implice în pregătirea cafelei, nu doar să apese un buton și să ridice ceașca plină. Aparatul este alcătuit din mai multe elemente mecanice și mai puține electronice. Savoarea maximă depinde de îndemânarea utilizatorului în mânuirea pistonului atât pentru împingerea apei din boiler prin cafeaua măcinată din portafiltru, cât și pentru eliberarea mânerului espressorului la momentul potrivit.

Espressor semiautomat

Espressorul semiautomat a fost gândit ca o inovație pentru aplicarea forței necesare preparării cafelei la momentul potrivit, fără intervenția utilizatorului. Eliminarea riscului erorii umane în pregătirea cafelei a dus la adoptarea cu ușurință a acestui aparat în întreaga lume. Singura grijă a angajaților tăi va fi umplerea portafiltrului cu cantitatea necesară de cafea măcinată. De momentul potrivit al aplicării presiunii și de forța necesară se ocupă pompa electrică.

Espressor automat

Aparatele automate ușurează și mai mult munca angajaților. O simplă apăsare de buton dozează volumul necesar de apă și îl trece prin cafeaua măcinată, oprind aparatul în momentul când băutura este pregătită. Espressorul automat este alegerea potrivită dacă ai o afacere în care timpul angajaților este prețios. Tot ce trebuie să facă este să alimenteze aparatul cu cafea și să apese butonul potrivit. Automatizarea completă permite prepararea unui volum mai mare de cafele, așadar încă un plus dacă ai în subordine o echipă mai mare.

Espressor super-automat

Espressorul super-automat permite utilizatorilor să-și personalizeze fiecare băutură după propriul gust. Poate fi folosit în variantele prestabilite de băuturi, dar poate adăuga preferințele fiecăruia în materie de presiune, tărie sau aromă. Espresso, espresso lung, cafea clasică, decafeinizat, creme, spumă de lapte, ciocolată caldă, latte sau cappuccino sunt produse ce pot fi obținute de angajații tăi prin apăsarea unui buton. Timpul de așteptare pentru prepararea băuturii este mult mai scăzut decât în cazul celorlalte aparate, râșința cafelei este din materiale de cea mai bună calitate, iar boabele sunt măcinate instant pentru fiecare băutură în parte.

Instalarea unui aparat de preparare a cafelei pentru angajații tăi este o soluție pentru fidelizarea lor și pentru întărirea relațiilor de muncă. Cel mai bun produs este acela care se potrivește cel mai bine nevoilor lor, așadar nu ar strica să-i întrebi ce preferințe au înainte de a achiziționa o cafetieră sau un espressor.

Sursa foto: pixabay.com/photos/coffee-computer-cup-desk-drink-1869820/Site creat de