Social & Cultura

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de punctele negre

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de punctele negre

Printre problemele dermatologice des întâlnite la femei și bărbați deopotrivă se numără punctele negre. Acestea apar, în special, în zona feței, și au forma unor pete punctiforme, închise la culoare, de care îți dorești să scapi cât mai repede posibil. Ele se formează prin înfundarea porilor cu sebum și care oxidează la contactul cu aerul. 

Dacă te-ai întrebat, măcar o dată, cum să scapi de punctele negre, avem recomandări utile pentru tine! Ține cont de sfaturile de mai jos.

Demachiază tenul zilnic

Pentru a scăpa de punctele negre, este esențială folosirea produselor corecte de îngrijire. Rutina zilnică trebuie să cuprindă demachierea feței, dimineața și seara, indiferent dacă ai folosit sau nu make-up. Prin demachiere, vei îndepărta praful, machiajul sau murdăria de la nivelul feței și vei preveni apariția punctelor negre.

Nu uita că și perna pe care dormi adună bacterii și praf de care trebuie să scapi pentru a elimina punctele negre.

Folosește cremă hidratantă

Atunci când folosești diferite produse de curățare sau de exfoliere pentru a îndepărta punctele negre, te poți confrunta cu o piele uscată sau sensibilă.

Un ten fără puncte negre nu înseamnă un ten uscat, de aceea, trebuie să-l hidratezi corect, cu ajutorul unei creme. Pentru a evita apariția punctelor negre, folosește doar creme care nu blochează porii, noncomedogenice.

Exfoliază tenul cu regularitate

Fiindcă porii se încarcă din cauza excesului de sebum, este util să exfoliezi tenul regulat. În funcție de buget și de preferințe, găsești numeroase cosmetice exfoliante care te ajută în lupta cu punctele negre și îți oferă un ten curat. Exfolierea nu trebuie realizată mai des de o dată pe săptămână, pentru că pielea feței se poate irita.

Renunță la produsele pe bază de ulei

Pentru că una dintre cauzele apariției punctelor negre este excesul de ulei, încearcă să eviți produsele care îl conțin. Alege, pentru rutina ta de îngrijire, produse care nu conțin ulei și vei vedea cum pielea ta va arăta mai sănătoasă și mai luminoasă.

Alege produse cu acid salicilic sau retinol

Din categoria produselor recomandate persoanelor care se confruntă cu puncte negre fac parte acidul salicilic și retinolul. Primul acționează împotriva acneei, inclusiv, asupra punctelor negre, pentru că desfundă porii și exfoliază profund pielea. La fel de important este și retinolul, recomandat de către dermatologi pentru îndepărtarea punctelor negre.

Nu uita de măștile pentru față

O soluție eficientă împotriva punctelor negre implică și folosirea măștilor pentru față. Există măști detoxifiante, pe bază de cărbune sau argilă, care îți purifică tenul și elimină celulele moarte. Folosește măștile pentru față și vei reuși să scapi de punctele negre mai repede decât crezi.

Alte sfaturi utile pentru a scăpa de punctele negre

Pe lângă produsele cosmetice destinate înlăturării punctelor negre, există și alte recomandări care te ajută. Extracția punctelor negre și peelingul chimic sunt doar câteva dintre variantele pentru care poți opta.

De exemplu, extracția manuală a punctelor negre este o varianta pe care o aleg tot mai mulți oameni. Atenție! Se recomandă ca acest procedeu să fie făcut de un specialist, astfel încât, să eviți infecția și apariția acneei. Cu ajutorul unui extractor, specialistul îndepărtează punctelor negre, rapid și sigur. Și peelingul se practică, fiind un tratament prin care se aplică o soluție chimică pe ten. Procedura îndepărtează un strat din piele, lăsând un ten curat și sănătos, fără puncte negre.

Ține cont de aceste sugestii și scapă de punctele negre! Dacă aceste metode nu dau roade pentru tine, cere sfatul medicului dermatolog, care îți poate propune tratamente medicamentoase eficiente.

Photo by engin akyurt on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de