De Vazut

Ce trebuie să ştii despre construcţiile din oţel structural?

Ce trebuie sa stii despre constructiile din otel structural?

Otelul structural este otel greu (in ceea ce priveste compozitia si proprietatile sale chimice), care este format in componente de constructie (adica: grinzi H, grinzi I, grinzi T). Aceste componente sunt incorporate in cadrele structurale ca elemente portante pentru proiecte de constructii si constructii grele. Marimea, forma, rezistenta la tractiune, compozitia, integritatea si alte elemente ale formelor structurale din otel sunt standardizate, reglementate si controlate.

Impacturi benefice ale otelului structural

Otelul structural este utilizat in mod obisnuit pentru grinzi, coloane si scheleturi pentru constructii si poduri. Este materialul la alegere datorita numeroaselor sale eficiente de constructie, siguranta, durabilitate si beneficii generale pentru costuri:

Constructibilitate / Productivitate  – Otelul structural este fabricat, inspectat si testat in afara amplasamentului conform specificatiilor standard. Materialele sunt livrate pe site-urile de proiect pentru utilizare imediata. Acest proces accepta programul de constructie si imbunatateste productivitatea constructiilor. Componentele structurale din otel sunt suruburi, sudate sau legate intre ele in constructie.

Forta  – Otelul structural este unul dintre cele mai utilizate materiale in constructiile comerciale si industriale, datorita rezistentei sale in greutate, a rigiditatii, robustetei si a proprietatilor ductile. Alte materiale nu indeplinesc rezistenta otelului structural chiar si atunci cand sunt armate. De exemplu, otelul structural are o tensiune de randament de 50.000 psi (kilograme pe inch patrat) atat la compresiune cat si la tensiune, in comparatie cu betonul cu rezistenta mare, care are o tensiune de randament compresiva de 12 – 15 ksi (kilopounds pe inch patrat).

Durabilitate  – Otelul structural este complet reciclabil si poate fi reutilizat fara alte prelucrari. Singura apa utilizata la producerea otelului structural este apa de machiaj adaugata la un proces de reciclare cu bucla inchisa. Nu se foloseste apa in fabricare si nu este evacuata in mediu.

Rezistenta la foc  – Otelul structural este necombustibil. Cu toate acestea, atunci cand este utilizat in constructii inalte, in conformitate cu IBC (Codul international al constructiilor), otelul trebuie sa fie invelit in materiale rezistente la foc. Materialul rezistent la foc folosit la invelirea otelului este de obicei rezistent la apa.

Anticoroziv  – Otelul structural are tendinta de a coroda atunci cand este in contact cu apa. Rezultatul este pierderea integritatii structurale si a unei structuri potential periculoase. Pentru a reduce potentialul de coroziune si efectele sale, otelul structural este de obicei turnat, grunduit si vopsit.

Eficienta costurilor  – Otelul structural ramane cel mai eficient din punct de vedere al costurilor in comparatie cu alte sisteme de incadrare si suport comparabile. De exemplu, un sistem structural de incadrare din otel (inclusiv puntea si protectia impotriva incendiilor) costa de obicei cu 5% – 7% mai putin decat un sistem de incadrare din beton.

Evobuild.ro utilizeaza materiale de ultima generatie pentru constuctia caselor si a halelor.



Lasă un răspuns

Site creat de