Social & Cultura

Ce trebuie să știi despre formulele de lapte praf pentru sugari

Ce trebuie să știi despre formulele de lapte praf pentru sugari

Lapte praf din soia? Lapte praf organic? Lapte praf hipoalergenic? Majoritatea supermarketurilor mari conțin o gamă uluitoare de opțiuni când vine vorba despre lapte praf pentru bebeluși, așa-numitele formule pentru sugari. Unele astfel de formule pentru bebeluși sunt întărite cu fier; altele conțin acizii grași DHA și ARA. Unele se bazează pe lapte de soia sau de vacă; altele sunt făcute pentru bebelușii cu intoleranță la lactoză. Unele sunt chiar sărace în sodiu.

Cum alegi formula potrivită pentru bebeluși din această abundență de oferte? În primul rând, trebuie să înțelegi câteva elemente de bază în legătură cu laptele praf pentru sugari.

Tipuri de formule de lapte praf

Deși laptele matern oferă nou-născuților toată nutriția de care au nevoie, nu fiecare mamă poate alăpta. Pe de altă parte, chiar și mamele care alăptează pot constata că suplimentarea alimentației bebelușilor cu preparate speciale este o alternativă practică atunci când mamele trebuie să se întoarcă la muncă din maternal sau când altcineva hrănește copilul.

Formulele pentru bebeluși din comerț sunt reglementate de Ministerul Sănătății pentru a le oferi copiilor toți nutrienții de care au nevoie. Se prezintă sub trei forme principale:

  • Pulberi. Cea mai puțin costisitoare opțiune, acestea sunt de obicei amestecate cu apă.
  • Concentrate lichide. Mai scumpe decât pulberile, acestea sunt în general diluate cu o parte egală de apă.
  • Formule pentru bebeluși gata de utilizare. Adesea, cele mai scumpe și convenabile formule gata de utilizare pot fi turnate direct în biberonul bebelușului.

Ce conțin formulele de lapte praf?

Cele trei forme pentru sugari – pulberi, concentrate și cele gata preparate  – se bazează pe ingrediente diferite:

 Formule pentru bebeluși pe bază de lapte

Făcute cu lapte de vacă, uleiuri vegetale (pentru calorii grase), vitamine și minerale și de obicei îmbogățite cu fier, formulele pe bază de lapte sunt potrivite pentru copiii sănătoși, pe termen lung.

Formule pentru bebeluși pe bază de soia

Făcute cu proteine​​din soia, uleiuri vegetale, sirop de porumb și / sau zaharoză (pentru carbohidrați) și, uneori, fier, aceste formule sunt bune pentru bebelușii cu intoleranță la lactoză care nu pot consuma formule pe bază de lapte sau pentru cei care au alergii la proteinele ​​din laptele de vacă sau urmează o dietă vegetariană. Formulele pentru sugari din soia nu sunt recomandate copiilor cu greutate mică la naștere sau prematuri. Rețineți că poate exista o anumită reactivitate încrucișată între formulele de soia și laptele, mai ales dacă bebelușul este alergic la formulele pe bază de lapte.

Formule speciale pentru bebeluși

Aceasta este o categorie mare, care cuprinde o gamă largă de produse:  formule pentru sugari pentru copii cu greutate redusă la naștere, formule cu conținut scăzut de sodiu pentru bebelușii care au nevoie de un consum restrâns de sare și formule de proteine ​​„predigerate” pentru copiii care nu pot tolera sau au alergii la proteinele întregi din laptele de vacă și formulele pe bază de lapte.

Imagine de tung256 de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de