IT

Ce trebuie să știi despre modelele de iPhone 14

Ce trebuie să știi despre modelele de iPhone 14

Invenția și popularitatea smartphone-urilor au schimbat modul în care oamenii comunică și obțin informații. Apple a anunțat noua versiune de iPhone, seria de telefoane mobile iPhone 14, la prezentarea sa din 7 septembrie 2022. Fiecare model de iPhone 14 conține câteva specificații și caracteristici diferite. 

Care sunt caracteristicile cheie ale seriei iPhone 14?

Siguranță

Apple folosește gama iPhone 14 pentru a face un mare pas în îmbunătățirea siguranței pe iPhone. Fiecare nou model de iPhone 14 vine cu detectarea încorporată a accidentelor de mașină și o nouă funcție numită Emergency SOS prin satelit.

Detectarea accidentului de mașină este activată automat atunci când iPhone-ul tău este în modul de conducere, iar senzorii de la bord detectează că ai avut un accident de mașină grav, inclusiv scenarii de impact spate, impact frontal, impact lateral și răsturnare.

Când iPhone-ul tău 14 detectează că acest lucru s-a întâmplat, îți va solicita pe ecran să răspunzi dacă ești bine sau nu. Dacă nu răspunzi într-o anumită perioadă de timp, iPhone-ul va contacta automat serviciile de urgență. Emergency SOS via Satellite permite utilizatorilor să contacteze serviciile de urgență sau să trimită mesaje text prin satelit atunci când nu există nicio conexiune disponibilă altfel prin telefon mobil sau Wi-Fi.

Conectivitate

Toată gama iPhone 14 continuă să îmbunătățească conectivitatea prin echiparea cu 5G pe toate modelele, care este lansat de peste 200 de operatori din întreaga lume.

Performanţă

iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt dotate cu procesoare care le fac cu 18% mai rapide pentru performanța în jocuri decât iPhone 13, produc mai multă performanță și cresc durata de viață a bateriei, dar și care funcționează cu noul sistem de camere pentru a produce o mai bună gestionare a imaginii.

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max dispun de noul cip A16 Bionic care funcționează pentru a aduce o eficiență energetică mai bună cu o nouă tehnologie de 4 nanometri, prima de acest fel într-un telefon mobil. Se pare că acesta este cel mai rapid cip din lume introdus vreodată într-un telefon inteligent.

Design

iPhone 14 și iPhone 14 Plus prezintă cinci culori complet noi: Midnight, Starlight, Blue, Purple și Product (RED). Designul extern rămâne în mare parte același, dar Apple atrage atenția asupra faptului  că există un nou design intern care crește performanța termică, astfel încât iPhone 14 poate rămâne rece și poate obține mai multă performanță în timp ce rămâne mai rece. iPhone 14 Pro și Pro Max au un design extern complet nou în jurul zonei denumită „Insula dinamică”. Această zonă, din jurul camerei, este locul unde sunt găzduiți senzori de proximitate, FaceID sau camera, acum având și o zonă de ecran care se poate adapta pentru a ascunde senzorii și pentru a afișa notificări, alerte și multe altele. Aplicațiile Apple vor accepta această caracteristică cu iOS 16, iar și dezvoltatorii vor putea, de asemenea, să creeze experiențe pentru Dynamic Island.

Durata de viață a bateriei

iPhone 14 poate obține 20 de ore de redare video sau 80 de ore de redare audio, în timp ce iPhone 14 Plus poate obține 26 de ore de redare video sau 100 de ore de redare audio. În ceea ce privește iPhone 14 Pro, utilizatorii se pot aștepta la aproximativ 23 de ore de redare video sau 75 de ore de redare audio, iPhone 14 Pro Max obținând cea mai bună performanță a bateriei, 29 de ore de redare video și 95 de ore de redare audio.

Camera

Seria iPhone 14 dispune de o camera frontală TrueDepth de 12 mp cu îmbunătățire de 38% a capturii, în condiții de lumină scăzută și focalizare automată, pentru prima dată, pe camera frontală. Deep Fusion, canalul foto de învățare automată de la Apple, este acum aplicat mai sus, ceea ce permite imagini mai clare și o performanță mai bună în condiții de lumină scăzută.

Prin urmare, seria de dispozitive iPhone 14 include modificări axate în principal pe conectivitate, performanță și caracteristici de siguranță pentru utilizatorii săi. Altex.ro îți pune la dispoziție toate modelele din seria iPhone 14, care promit niveluri și mai ridicate de siguranță și performanță.

sursa foto: Unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de