Social & Cultura

Ce trebuie să știi despre tratamentele faciale cu botox?

tratamentele faciale cu botox

În ziua de astăzi, tot mai multe persoane apelează la proceduri estetice minim invazive pentru a-și încetini procesul de îmbătrânire. Una dintre cele mai populare opțiuni este reprezentată de procedura de injectare cu botox, o tehnică simplă și rapidă de a elimina ridurile fine de expresie de pe față.

Botoxul a devenit în ultimii ani o adevărată armă secretă împotriva ridurilor. Substanța, care are la bază toxina botulinică, acționează prin blocarea temporară a impulsurilor transmise de la creier la anumiți mușchi faciali. Rezultatul este relaxarea musculaturii feței, astfel încât ridurile și cutele de expresie devin mai puțin vizibile.

Cum decurge o ședință de injectare cu botox?

Procedura în sine este una extrem de rapidă, durând în medie 30 de minute. Specialistul va folosi o seringă foarte fină pentru a injecta o cantitate mică de toxină botulinică în zonele problematice. De cele mai multe ori nu sunt necesare anestezice, deoarece seringa este atât de subțire, încât disconfortul resimțit este minim. După injectare pot apărea umflături sau înroșiri ușoare, care dispar în câteva zile.

Când pot fi observate rezultatele?

Efectul tratamentului prin injectii cu botox nu este imediat, ci are nevoie de câteva zile pentru a începe să se instaleze. De obicei, primele rezultate pot fi observate după 3-4 zile, iar efectul maxim este atins între 10 și 14 zile după ședința de injectare. În această perioadă se va vedea relaxarea treptată a musculaturii feței și diminuarea ridurilor.

Ce zone pot fi tratate cu botox?

Cel mai frecvent, botoxul este folosit pentru a netezi ridurile din zona frunții, între sprâncene („ridurile încruntării”) și de lângă ochi („picioarele de gâscă”). De asemenea, poate fi utilizat pentru a trata ridurile din zona gâtului sau pentru a corecta o asimetrie facială. Botoxul este eficient și în reducerea transpirației excesive din anumite zone, precum subraț sau palme.

Există vreo limită de vârstă pentru botox?

Nu există o limită clară, însă specialiștii recomandă ca botoxul să fie utilizat preventiv, înainte ca ridurile să se adâncească. Astfel, cele mai bune rezultate se obțin la persoanele cu vârsta sub 50 de ani. Cu toate acestea, tratamentul poate fi aplicat cu succes și la vârste mai înaintate, cu condiția ca pacientul să nu aibă probleme de sănătate care să contraindice procedura.

Este tratamentul cu botox o procedură sigură?

Da, tratamentul cu botox este considerat în general o procedură sigură și neinvazivă atunci când este realizată de către un specialist. Cu toate acestea, ca orice tratament, prezintă anumite riscuri pe care specialistul trebuie să le evalueze înainte de injectare. De aceea, alegerea unui cadru medical avizat și cu experiență este esențială pentru siguranța pacientului.

Alte tratamente faciale care potențează efectul botoxului

Botoxul acționează prin relaxarea musculaturii feței, netezind ridurile de expresie. Pentru un efect amplificat de întinerire, se recomandă combinarea cu alte tratamente faciale care lucrează la un nivel mai profund.

De exemplu, mezoterapia hidratează și hrănește pielea prin injectarea unui cocktail de vitamine și antioxidanți. La rândul său, laserul stimulează producția de colagen, îmbunătățind fermitatea tenului. Nu în ultimul rând, acidul hialuronic umple ridurile și redă volum feței.

Toate aceste proceduri împreună cu botoxul formează o echipă de șoc pentru un ten mai tânăr, mai proaspăt și mai radiant!

Image by cookie_studio on FreepikLasă un răspuns

Site creat de