IT

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o tabletă: informații utile

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o tabletă: informații utile

Tabletele sunt la mare căutare în prezent datorită ușurinței cu care acestea pot fi transportate, dar și a ecranului potrivit de mare pentru a realiza sarcinile de zi cu zi. Fie că vrei să te uiți la serialul tău favorit, să notezi rapid cursurile de la facultate, să-ți organizezi mai bine task-urile de la muncă sau să capturezi cele mai bune fotografii din concediile tale, o tabletă este ideală pentru oricare dintre aceste activități!

Dacă vrei un dispozitiv digital performant, atunci alege una dintre tabletele disponibile ale momentului și bucură-te de toate funcțiile și caracteristicile high-end pe care le oferă! Consultă lista următoare pentru a știi care sunt caracteristicile esențiale de analizat și comparat!

Importanța procesorului

Procesorul este una dintre componentele principale ale tabletei. Este important să știi activitățile pentru care vei folosi device-ul, astfel încât să îl poți alege pe cel potrivit. Printre cele mai folosite procesoare în prezent este Qualcomm Snapdragon, fiind o componentă de viitor. Totodată, ia în calcul și frecvența (GHz), cu cât mai mare, cu atât mai bună. Datorită unui procesor bun, vei putea rula fluid jocuri precum: Hearthstone, Fortnite, Call of Duty: Mobile, Pokemon Go și multe altele.

Spațiu de stocare cât mai mare

Alături de procesor, spațiul de stocare este extrem de important. De asemenea, cu cât mai mare, cu atât mai bine! Fie că vrei să stochezi fotografii, videoclipuri, documente, muzică sau diverse aplicații și jocuri, memoria este esențială. Există tablete cu spațiu de stocare voluminos și altele ce au memoria plină după ce instalezi câteva programe. Cea mai simplă soluție este să investești într-un card microSD pentru a nu pierde niciun fișier important.

Ecranul tabletei, mai mare decât display-ul telefonului

Bineînțeles că degeaba ai un procesor high-end și un spațiu de stocare cât mai mare dacă ecranul este prea mic sau rezoluția acestuia este depășită. Orientează-te către o tabletă cu diagonala între 7 și 10 inch pentru a putea urmări comod filmul tău favorit. Totodată, un display bun înseamnă un display cu ecran IPS, anti-glare și cu o rezoluție Full HD. Toate tabletele sunt touchscreen, însă pentru un plus de confort poți opta pentru o tabletă cu Stylus Pen.

Sistem de operare, aplicații și performanță

Sistemul de operare este, de asemenea, o caracteristică ce diferențiază foarte mult tabletele. Fiecare sistem oferă numeroase avantaje în funcție de proiectele și sarcinile pe care vrei să le realizezi pe tabletă. Astfel:

  • Tabletele Android – fiind printre cele mai întâlnite, sunt compatibile cu toată suita Google, consumă resurse, însă oferă o libertate vastă de utilizare, pot fi folosite la majoritatea activităților deoarece se pot instala foarte multe aplicații diferite pe acestea.
  • Tabletele Windows – sunt compatibile atât cu suita Microsoft Office, cât și cu alte programe și aplicații actuale. Deși nu au un spectru la fel de larg de programe precum Android, aceste tablete au un consum redus de resurse, fiind ideale pentru multitasking.
  • Tabletele iOS – sunt printre cele mai bine optimizate, nu consumă resurse multe și dispun de o colecție extinsă de aplicații.

Autonomia bateriei, ideală pentru drumeții

Dacă ești frecvent în deplasare, atunci ai neapărat nevoie de o tabletă cu autonomie mare pentru a putea beneficia de ea cât mai multe ore. Există unele dispozitive care depășesc chiar 10 ore fără a fi puse la încărcat. Tabletele cu autonomie mare sunt potrivite și pentru cei mici sau pentru studenți, în timpul orelor de curs.

Lista anterioară prezintă cele mai importante 5 criterii pe care trebuie să le cunoști înainte de a achiziționa o tabletă. Alături de acestea și în funcție de preferințele tale, consultă brandul, conectivitatea, camera principală și cea self photo, sunetul și prețul tabletei.

People photo created by frimufilms – www.freepik.comLasă un răspuns

Site creat de